Cercetare practica violenta domestica

3x puncte

categorie: Psihologie

nota: 9.98

nivel: Facultate

Violenta domestica a fost considerata multa vreme un fenomen normal si ascuns in societatea traditionala, pentru ca barbatii aveau dreptul de exercitare a puterii asupra membrilor familiei. Constientizarea acestei probleme sociale este in patru decenii, principalul motiv fiind perceput ,,tabu" de comunitate nefiind admisa nici o interventie din afara in cadrul familiei. Acest fenomen este deseori [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cercetare practica violenta domestica

Violenta domestica a fost considerata multa vreme un fenomen normal si ascuns in societatea traditionala, pentru ca barbatii aveau dreptul de exercitare a puterii asupra membrilor familiei. Constientizarea acestei probleme sociale este in patru decenii, principalul motiv fiind perceput ,,tabu" de comunitate nefiind admisa nici o interventie din afara in cadrul familiei. Acest fenomen este deseori alimentat de miturile superioritatii masculine si legitimate astfel din punct de vedere cultural. Tiparul barbatului care-si dovedeste masculinitatea prin acte violente asupra celor din mediul lui apropiat este prezent in mare masura in societatea romaneasca.

1.UNIVERSUL CERCETARII
Populatia tinta a cercetarii in domeniul violentei domestice este reprezentata de femeile ce au fost victime ale violentei in familie.
3. OBIECTIVELE CERCETARII
Prin aceasta cercetare mi-am propus sa studiez:
A: Cauzele care stau la baza violentei dintre soti si care au determinat cresterea semnificativa a cazurilor si consecintelor violentei in familie.
B: In ce masura cauzele enuntate pe parcursul lucrarii au un rol important in aparitia fenomenului de violenta domestica.

4. DOCUMENTAREA
Pentru documentare am discutat cu femei victime ale violentei conjugale dintr-un adapost destinat victimelor violentei domestice din Bucuresti.
5. DEFINIREA CONCEPTELOR
Violenta: ,,utilizarea fortei si a constrangerii de catre un individ, grup sau clasa sociala in scopul impunerii vointei lor asupra altora" (Zamfir, Vlasceanu, ,,Dictionar de sociologie", Ed. Babel, Bucuresti, 1998).

Violenta domestica: ,,ansamblu conflictelor din grupul marital care au ca efect maltratarea partenerului... orice forma de agresiune, abuz sau intimidare, dirijata impotriva unui membru al caminului familial, unei rude de sange sau contra altor persoane din mediul familial" (Radulescu, S.M., ,,Sociologia Violentei (Intra)familiale, Ed. Lumina Lex, Bucuresti, 2001).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.