Cercetare marketing ketchup Tomi

1x punct

categorie: Marketing

nota: 9.70

nivel: Facultate

Agentia McCann/Creative Services a realizat o noua campanie de imagine pentru brandul Tomi de la Orkla Foods Romania. Campania se desfasoara sub sloganul "Tomi da gustul" si contine, pe langa componenta ATL alcatuita din spoturile "Rai" si "Iad", o campanie la punctul de vanzare prin care Tomi doreste sa isi reconfirme pozitia de leader, atat ca produs, cat si ca brand in categoria de ketchup de p[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cercetare marketing ketchup Tomi

Agentia McCann/Creative Services a realizat o noua campanie de imagine pentru brandul Tomi de la Orkla Foods Romania. Campania se desfasoara sub sloganul "Tomi da gustul" si contine, pe langa componenta ATL alcatuita din spoturile "Rai" si "Iad", o campanie la punctul de vanzare prin care Tomi doreste sa isi reconfirme pozitia de leader, atat ca produs, cat si ca brand in categoria de ketchup de pe piata romaneasca.

Odata cu lansarea noii campanii, Tomi vine si cu un ambalaj nou pentru cele 3 sortimente existente (dulce, picant, cu usturoi) care valorifica atat gustul produsului, cat si personalitatea Tomi. "Cand mancarea e mai gustoasa te simti mai bine. Asa am pornit. Si ne-am
gandit ca cele mai clare si mai amuzante personaje care isi pot schimba atitudinea sunt locuitorii Iadului si ai Raiului.

Super petrecere in Rai, balet sensibil si petale de flori in Iad. Tomi iti face mancarea mai gustoasa si scoate ce e mai haios din tine. ", a declarat Radu Pilat, Copywriter McCann/Creative Services, despre ideea care a stat la baza realizarii celor doua spoturi.

Alexandra Chirica, Marketing Manager Orkla Foods: "Tomi este constant liderul de piata in categoria ketchup din Romania, bucurandu-se de cea mai mare notorietate si loialitate in randul consumatorilor sai. Tomi a imprimat tempo-ul in categoria ketchup, venind mereu cu inovatie de gust, ambalaj, comunicare.

Asteptarile consumatorilor sunt insa tot mai mari: obisnuiti fiind cu un dialog plin de umor si temperament, acestia vor mereu ceva nou de la brand-ul lor favorit. Platforma de comunicare din aceasta toamna a venit din partea consumatorilor.

Ideea principala este ca "Tomi condimenteaza nu numai mancarea, ci si viata", iar lucrurile obisnuite, din viata de zi cu zi, pot fi privite si din alta perspectiva, devenind astfel mai interesante, mai distractive. Schimbarea Tomi se produce in toate directiile, de la ambalaj, la o noua campanie de comunicare atat in media, cat si la raft. Tomi continua sa ne surprinda si sa ne invioreze.

Analiza PEST caracterizeaza firma din punct de vedere al influentei mediului politic, economic, social si tehnologic. Compania Orkla Foods Romania este supusa legislatiei din Romania, tinand cont de faptul ca are o acoperire la nivel national. Deciziile de marketing si, in general, activitatea comerciala sunt puternic afectate de mediul politic.

Razboaiele, conflictele dintre partide sau campaniile de alegeri locale sau nationale pot aduce schimbari importante pe piata si,
implicit, in deciziile de marketing. Promulgarea sau abrogarea unor legi, decrete, ordonante si hotarari pot generea oportunitati sau constrangeri pentru firma, pentru furnizorii sai sau pentru
clientii sai.

In stransa legatura cu mediul politic, legislatia romaneasca a cunoscut schimbari majore dupa 1989. Parlamentul a votat Constitutia si o serie de alte legi menite sa puna bazele reformei in Romania, prin promovarea pluralismului formelor de proprietate si afirmarea proprietatii private.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.