Cercetare marketing Telecom

5x puncte

categorie: Marketing

nota: 9.79

nivel: Liceu

Studiul efectuat arata ca aproximativ 8% dintre abonatii retelei StarFon GSM ar dori sa se aboneze la serviciul "Meteo" la un tarif de 2 USD/luna. Acest procent se traduce intr-un numar de 40-45.000 abonati la momentul actual. La un pret al abonamentului de 3 USD/luna numarul de abonati ai acestui serviciu ar scadea la 30.000, obtinandu-se astfel un venit total mai mare. Daca pretul abonamentului [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cercetare marketing Telecom

Studiul efectuat arata ca aproximativ 8% dintre abonatii retelei StarFon GSM ar dori sa se aboneze la serviciul "Meteo" la un tarif de 2 USD/luna. Acest procent se traduce intr-un numar de 40-45.000 abonati la momentul actual. La un pret al abonamentului de 3 USD/luna numarul de abonati ai acestui serviciu ar scadea la 30.000, obtinandu-se astfel un venit total mai mare. Daca pretul abonamentului ar fi de 1 USD/luna, numarul de abonati ar fi de cca. 60.000. Veniturile totale ar fi, deci de 90.000 USD/luna (abonament de 3 USD/luna).

Promovarea acestui serviciu ar aduce companiei un venit de 1.080.000 USD/an. Veniturile obtinute din atragerea de noi membri in reteaua StarFon s-ar situa in jurul valorii de 300.000 USD/an (5.000 noi abonati x 5 USD - abonamentul minim lunar - x 12 luni). Cheltuielile totale pentru promovarea acestui serviciu s-ar ridica la aproximativ 2.000.000 USD/an, aceasta suma incluzand serviciile institutelor straine, plata personalului angajat, cheltuieli de promovare a noului serviciu, etc. Din aceste cheltuieli s-ar recupera doar 1.380.000 USD/an, ceea ce inseamna o cheltuiala lunara de cca. 50.000 USD/an neacoperita.

Aceasta suma ar putea fi justificata prin imbunatatirea imaginii companiei si promovarea unei imagini de firma novatoare in domeniu. Totusi acest lucru s-ar putea obtine printr-o campanie publicitara ce ar costa 30.000 USD/luna. Concluzia departamentului de marketing este aceea ca initiativa lansarii noului serviciu nu ar fi capabila sa aduca profit firmei pe termen lung, avand in vedere ca si concurenta ar putea lansa la scurt timp un serviciu similar care sa diminueze veniturile Star Telecom.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.