Cercetare marketing Oriflame

7x puncte

categorie: Marketing

nota: 9.91

nivel: Liceu

In aceasta cercetare se pleaca de la premisa ca fiecare persoana care a cumparat cel putin un produs Oriflame, printr-un distribuitor autorizat, si-a format deja o parere despre produsele si imaginea firmei si poate sa si-o exprime clar si concis. Aceasta ipoteza este sustinuta si de faptul ca firma Oriflame este cunoscuta la nivel national in mare parte datorita publicitatii prin Media Pro, mai a[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cercetare marketing Oriflame

In aceasta cercetare se pleaca de la premisa ca fiecare persoana care a cumparat cel putin un produs Oriflame, printr-un distribuitor autorizat, si-a format deja o parere despre produsele si imaginea firmei si poate sa si-o exprime clar si concis. Aceasta ipoteza este sustinuta si de faptul ca firma Oriflame este cunoscuta la nivel national in mare parte datorita publicitatii prin Media Pro, mai ales prin sponsorizarea emisiunii Chestiunea zilei oferita de postul de televiziune ProTV.

Variabilele acestei cercetari sunt cantitatea de produse cumparate de clientul mediu calitatea acestor produse (marca, pret, uz), imaginea pe care si-a format-o clientul despre firma si produse, calitatea serviciului in opinia clientului. Aceste variabile fac obiectul acestui studiu, ele fiind suport de decizie pentru procesele decizionale din perioada urmatoare. In functie de cum se prezinta aceste variabile firma Oriflame va hotari cum sa-si improspateze imaginea inainte de venirea verii, cum sa imbunatateasca, daca este nevoie, calitatea servirii si daca trebuie sau nu sa modifice calitativ oferta iar daca da cum.

Cercetarea va avea ca obiect principal chestionarul; acesta va cuprinde un set de intrebari conforme cu obiectivele stabilite in Etapa 2. Chestionarele vor fi trimise prin posta responsabililor cu distribuirea produselor Oriflame la nivelul fiecarui oras, iar acestia le vor imparti distribuitorilor. Cu ajutorul acestora chestionarele vor ajunge la domiciliul clientilor unde vor fi completate. Odata inmanate de catre distribuitori clientilor lor (tot ei vor face si scurtul instructaj, daca este nevoie, sau vor raspunde la intrebari in legatura cu intrebarile din chestionar), chestionarele vor deveni responsabilitatea fiecarui client in parte.

Ele vor trebui completate cu atentie, clientii avand tot timpul la dispozitie, si apoi trimise prin posta pe adresa firmei sau inmanate distribuitorilor care le vor trimite, in sens invers fata de cum le-au fost inmanate, sediului central al reprezentantei firmei Oriflame in Romania, la Bucuresti.Pentru a stimula clientii sa raspunda la intrebarile ce le-au fost adresate in chestionar si sa trimita apoi chestionarul completat inapoi la firma, aceasta cercetare va avea loc in cadrul unui concurs cu premii in produse Oriflame la care se va castiga prin tragere la sorti.

Derularea actiunii de difuzare a chestionarelor catre respondenti poate incepe imediat ce vor fi pregatite materialele necesare. Termenul de predare al chestionarelor se va fixa la 10 zile de la trimiterea materialelor catre distribuitori. Acest interval de timp va fi suficient pentru ca materialele sa ajunga la consumatori, sa fie completate si sa revina firmei prin posta sau tot prin intermediul distribuitorilor.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.