Ceramici transparente

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.83

nivel: Facultate

De exemplu, safir (alumina cristalin) este foarte puternic, dar lipsit de transparenta deplina in intreaga 3-5 micrometru mijlocul-IR gama. Oxid de ytriu este complet transparent de la 3-5 micrometri, dar nu are putere suficienta, duritate, rezistenta la soc termic si pentru aplicatii aerospatiale de inalta performanta. Nu este surprinzator, o combinatie a acestor doua materiale in forma de oxid d[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Ceramici transparente

De exemplu, safir (alumina cristalin) este foarte puternic, dar lipsit de transparenta deplina in intreaga 3-5 micrometru mijlocul-IR gama. Oxid de ytriu este complet transparent de la 3-5 micrometri, dar nu are putere suficienta, duritate, rezistenta la soc termic si pentru aplicatii aerospatiale de inalta performanta. Nu este surprinzator, o combinatie a acestor doua materiale in forma de oxid de ytriu-alumina granat (YAG), sa dovedit a fi una dintre cele mai performante in domeniu.

Transparenta si imprastierea luminii in ceramica policristalina.Materialele policristaline au inregistrat o cerere mare in domeniul ferestrelor, armuri, scintilatoare sau lasere,avand particularitati specifice in imprastierea luminii in acest sens mass-media i-a dat importanta imediata. In timp ce ceramica realizata din materiale izotrope se produc usor, cu un grad ridicat de transparenta, ceramica anizotropa reprezinta adevarata provocare, care necesita de multe ori luarea in considerare a materialelor nanograined si dezvoltarea de tehnologii noi de consolidare.

Progresele in industria prelucratoare a ceramicii transparente ar putea transforma materialele scintilator prin oferirea de performante similare cu cristalele de halogenuri unice cu robustetea si prelucrabilitate a sticlei. Cercetarea privind scintilatoare a inceput la sfarsitul secolului 19, cu ajutorul descoperiri lui Roentgens, a continuat tot secolului 20 si se desfasoara neabatut si in prezent.

Materiale covalente au dezvoltat o ceramica transparenta, care poseda proprietati optice echivalente cu cele realizate din cristale unice, care au fost in mod traditional folosite pentru materiale optice. Comparativ cu sticla si rasina, noul material este superior in putere, la caldura-rezistenta si duritate. Yb:YAG; Y2 O3 ; Sc2 O3 ; Yb:Y2 O3 ; Yb:Sc2 O3 ; Nd:Y2 O3Noi evolutii in aplicatiile optice sunt de asteptat.

Ceramica transparenta a achizitionat recent un grad ridicat de interes si de notorietate, aplicatiile de baza fiind in lasere cu energie mare, ferestre transparente, armuri pentru detectat caldura rachetlor, detectoare de radiatii pentru non-distructive testare, fizica energiilor inalte, explorarea spatiului, securitate si aplicatii in imagistica medicala .Utilizarea pe scara larga a scintilatoare monocristal anorganice este vazut in imagistica medicala, fizica energiilor inalte, de mediu si aplicatii de monitorizare a radiatiilor. Aceste cristale sunt higroscopice, care necesita de obicei un loc etans de aceea manipularea si fabricarea lor este costisitoare.

1 .2.AVANTAJE
Ceramica transparenta policristalina de granate pamanturi rare promit atenuarea si reducerea costurilor de fabricatie, precum si permite personalizarea componentelor fabricate. Secretul sunt oxizi, ei ofera o manipulare mare si avantaje de fabricatie, in comparatie cu scintilatoarele mai frecvent utilizate .Ceramica transparenta policristalina, nu numai ca permite costurile de productie sa fie reduse in mod substantial, a permis si compozitii care nu se topesc congruent cu halogenuri.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.