Centru de consiliere profesionala si planificare a carierei

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.99

nivel: Liceu

in elaborarea unei scrisori de prezentare; consiliere individuala si de grup pentru luarea unei decizii corecte privind cariera si alegerea unui loc de munca); planificarea carierei (orientare si reorientare profesionala); dezvoltarea carierei (consiliere pentru accederea la oportunitati de studii, informarea cu privire la cursurile de formare si perfectionare in diverse domenii); eventual plasare[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Centru de consiliere profesionala si planificare a carierei

in elaborarea unei scrisori de prezentare; consiliere individuala si de grup pentru luarea unei decizii corecte privind cariera si alegerea unui loc de munca); planificarea carierei (orientare si reorientare profesionala); dezvoltarea carierei (consiliere pentru accederea la oportunitati de studii, informarea cu privire la cursurile de formare si perfectionare in diverse domenii); eventual plasarea fortei de munca (in cazul in care institutia se adreseaza si firmelor care fac angajari, in aceasta situatie extinzandu-si atributiile si devenind si un gen de intermediar pe piata fortei de munca).

Clientii
Beneficiarii sunt in primul rand persoanele care se afla in cautarea unui loc de munca, in special proaspetii absolventi ai unor forme de invatamant, somerii in cautarea unei slujbe sau cei care intentioneaza sa-si schimbe locul de munca sau profesia.
Suplimentar, clienti pot deveni si anumite firme care cauta sa angajeze personal si care pot apela la o asemenea agentie. Cu acceptul beneficiarilor din prima categorie (cei care cauta un loc de munca) se poate forma o baza de date, din care firmele interesate sa poata alege angajatul potrivit. De asemenea, este indicata construirea unui sistem de evaluare si verificare a aptitudinilor pentru ca, la solicitarea angajatorilor, candidatii sa poata fi testati.

Concurenta
Sistemul de consiliere si orientare profesionala se afla la intersectia sferelor de activitate a doua ministere: Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, respectiv Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei.
In cadrul acestor ministere functioneaza diverse directii, departamente, birouri etc. care au atributii in acest sens.
In afara de acestea, exista o serie de institutii, ONG-uri care isi desfasoara acitivitatea in domeniul consilierii si planificarii carierei.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.