Centrale telefonice electronice digitale

7x puncte

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Facultate

Tratarea apelurilor. Pentru tratarea unui apel, centrala telefonica va
controla urmatoarele faze: preselectia, receptia numarului apelat, selectia traseului de conexiune si comanda conexiunii, semnalizarea cu centrala distanta pentru apelul de iesire sau de tranzit, apelul spre apelat, supervizarea si taxarea comunicatiei.a. Preselectia. Preselectia reprezinta ansamblul de operatii necesare[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Centrale telefonice electronice digitale

Tratarea apelurilor. Pentru tratarea unui apel, centrala telefonica va
controla urmatoarele faze: preselectia, receptia numarului apelat, selectia traseului de conexiune si comanda conexiunii, semnalizarea cu centrala distanta pentru apelul de iesire sau de tranzit, apelul spre apelat, supervizarea si taxarea comunicatiei.a. Preselectia. Preselectia reprezinta ansamblul de operatii necesare
stabiliri conexiuni apelantului (linie apelanta sau jonctiune de intrare) la un receptor al numarului apelat.

Preselectia pentru apelul provenit de la o jonctiune
de intrare reprezinta ansamblul operatiilor efectuate din momentul receptiei apelului in jonctiunea de intrare pana in momentul in care centralatelefonica este regatita sa receptioneze numarul apelat.
Faza de preselectie cuprinde in consecinta: detectia apelului in jonctiunea de intrare, conexiunea la un receptor de numerotare adecvat si se incheie cu transmiterea invitatiei de transmitere a numarului apelat.

b. Faza de receptie a numarului apelat si selectia. Centrala telefonica
receptioneaza si inregistreaza numarul apelat. Acesta va fi utilizat pentru selectia traseului de conexiune spre apelat; aceasta operatie este numita selectie. Telecomunicatii Centrale telefonice electronice digitale Receptia numarului este controlata de un sistem de temporizare. Daca apelantul este un abonat care intarzie foarte mult transmiterea cifrelor sau nu transmite numarul, atunci, la expirarea temporizarii asociate, centrala telefonica abandoneaza apelul, elibereaza receptorul de numerotare si conexiunea catre acesta, si transmite catre apelant un ton de apel fals direct prin circuitul de linie al abonatului.

Se evita in acest fel ocuparea inutila a circuitelor comune mai multor linii de abonat. Daca numarul este receptionat complet, aceasta temporizare este dezactivata.Conexiunea spre liniile de abonati se realizeaza prin unitatea de racordareabonati, care dispune de o unitate de comunicatie pentru concentrarea de traficpentru apelurile de la abonatii apelanti. expansiunea pentru acces la liniile apelate.
Pentru interfete de jonctiuni de iesire (JO) si de jonctiuni de intrare (JI) nu estenecesara unitatea de racordare, deoarece traficul pe jonctiuni este mare si deci nueste cazul sa se realizeze concentrarea si respectiv expansiunea de trafic.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.