Celula animala ca sistem biologic

3x puncte

categorie: Biologie

nota: 9.25

nivel: Facultate

Biochimic cromozomii sunt formati din ADN, 2 lanturi polinucleotidice care sunt rasucite unul fata de altul si care formeaza o dubla spirala.Nucleotidul de la ADN contine acid fosforic, deoxiriboza, baze azotate:purinice si pirimidinice.

Cele 2 lanturi sunt legate intre ele prin punti de H-intotdeauana adenina se leaga de timina si guaniana de citozina. Contine informatia genetica-[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Celula animala ca sistem biologic

Biochimic cromozomii sunt formati din ADN, 2 lanturi polinucleotidice care sunt rasucite unul fata de altul si care formeaza o dubla spirala.Nucleotidul de la ADN contine acid fosforic, deoxiriboza, baze azotate:purinice si pirimidinice.

Cele 2 lanturi sunt legate intre ele prin punti de H-intotdeauana adenina se leaga de timina si guaniana de citozina. Contine informatia genetica-cromozomul.Mitoza este diviziunea care asigura celulei multiplicarea cu mentinerea constanta a nr. de cromozomi este de scurta durata si duce la formarea a 2 celule fiice identice cu celula mama. Ciclul celular are 2 faze distincte: INTERFAZA formata din 3 etape: G1-perioada presintetica; S-perioada de sinteza si G2-perioada post sintetica. Cele 3 faze dureaza 19 h.

Mitoza este diviziunea celualara propriu-zisa, dureaza 1 h si are 4 faze: profaza-centrul celular se divide si fomeaza 2 centrozomi legati printr-un filament care va forma fusul de diviziune. Cei 2 centrozomi migreaza la cei 2 poli ai celulei.Metafaza–la inceputul acesteia are loc diviziunea fiecarui cromozom in 2 cromozomi fii.

Acesti cromozomi se aseaza pe ecuatorul fusului de diviziune formand placa ecuatoriala.Anafaza-are loc alunecarea cromozomilor pe fibrele fusului de diviziune spre cei 2 centromeri si vor forma 2 grupe de cromozomi la cei 2 poli ai celulei. Telofaza–in care cromozomii de la cei 2 poli se unesc refacandu-si filamentul nuclear, apare membrana nuclera, formandu-se 2 celule fiice
Celula ca sistem biologic–este sitem biologic deschis pentru ca efectueaza in permanenta schimb de energie si substante cu mediul extern.

-Are caracter istoric: a aparut pe o anumita treapta a evolutiei universului si va disparea peste milioane de ani cand va aparea o alta forma de organizare mai adaptata conditiilor (de mediu).
- Are caracter informational.
-Are 3 categorii de programe:
• pentru sine;
• pentru sistemele componente;
• superioare;

–Prezinta echilibru dinamic: celula vie manifesta o stare functionala cracterizata printr-o pendulare continua fata de un nivel optim.
–Prezinta autoreglare: isi controleaza procesele interne prin mecanisme de tip cibernetic.
–Prezinta heterogenitate interna: este compusa din elemente structurale mai mult sau mai putin diferite intre ele .
-Prezinta integritate.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Biologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.