Celula

3x puncte

categorie: Informatica

nota: 9.84

nivel: Liceu

Procesele de standardizare si de includere a comenzilor de marcare in fisierele HTML permit navigatoarelor sa citeasca si sa formateze paginile Web, lucru foarte important in conditiile in care ele contin nu numai texte alb-negru, ci si culori, imagini, hiperlegaturi, diverse obiecte. Practic, marcajele HTML asigura controlul asupra modului de afisare a obiectelor corespunzatoare in cadrul program[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Celula

Procesele de standardizare si de includere a comenzilor de marcare in fisierele HTML permit navigatoarelor sa citeasca si sa formateze paginile Web, lucru foarte important in conditiile in care ele contin nu numai texte alb-negru, ci si culori, imagini, hiperlegaturi, diverse obiecte. Practic, marcajele HTML asigura controlul asupra modului de afisare a obiectelor corespunzatoare in cadrul programelor de vizualizare a documentelor HTML - navigatoarele.

Limbajul HTML a evoluat in versiuni succesive, odata cu evolutia protocolului HTTP si a programelor de navigare. Astfel, HTML 1.0 era compatibil cu Mosaic, primul program de navigare, dar dupa aparitia unor navigatoare noi, a fost necesara introducerea unui standard oficial Internet pentru construirea paginilor (HTML 2.0) si extinderea sa cu noi facilitati: formule matematice, tabele, moduri avansate de descriere a organizarii paginilor (incepand cu HTML 3.0).

Standardizarea oficiala a limbajului HTML a fost realizata de consortiul WWW si dezvoltata de diversi producatori de soft (unii dintre acestia urmaresc chiar promovarea navigatoarelor proprii prin introducerea unor particularitati in formatele oficiale).
Paginile HTML se pot crea cu orice editor de texte de catre utilizatorii care cunosc limbajul HTML sau, mai simplu, se pot utiliza editoare speciale, in care obiectele se introduc interactiv iar codul HTML se genereaza automat.

Avand in vedere ca si in acest caz este utila cunoasterea marcajelor generate pentru corectarea eventualelor erori (mai ales in cazul link-urilor), vom prezenta in continuare entitatile care se pot introduce in paginile HTML si marcajele caracteristice acestora
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.