Celebrele remedii ale medicinei traditionale chineze au ajuns si la noi

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.90

nivel: Facultate

Biocalciu in pastile masticabile (preferabil in patologia stomatologica).Obtinand rezultate bune cu acest calciu, am inceput sa ma interesez si de celelalte remedii, produse de aceeasi companie ("Tianshi"). Am aflat ca sunt rodul unor traditii milenare de medicina naturista chineza, ca sunt facute cu plante din Muntii Tibet si sunt realizate dupa principiul echilibrului energetic, respectand legea[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Celebrele remedii ale medicinei traditionale chineze au ajuns si la noi

Biocalciu in pastile masticabile (preferabil in patologia stomatologica).Obtinand rezultate bune cu acest calciu, am inceput sa ma interesez si de celelalte remedii, produse de aceeasi companie ("Tianshi"). Am aflat ca sunt rodul unor traditii milenare de medicina naturista chineza, ca sunt facute cu plante din Muntii Tibet si sunt realizate dupa principiul echilibrului energetic, respectand legea medicinei chineze de a trata organismul in general si nu un organ sau o boala aparte. In felul acesta, se creeaza conditii optime de functionare a tuturor organelor, de revigorare, de insanatosire. Cu ajutorul acestor produse se inlatura cauza bolii, nu se atenueaza doar simptomele ei.

O formula speciala, exclusiva, are "Ceaiul antilipidic". Materia prima de baza este ceaiul verde. Efectul curativ al acestui ceai este dezintoxicarea organismului, scaderea nivelului lipidelor, scaderea febrei, imbunatatirea digestiei, tonifierea splinei si a stomacului. Ceaiul antilipidic curata organismul, furnizeaza energie si il echilibreaza. Are efect de reglare a tensiunii arteriale si a functiei sistemului nervos. Ceaiul antilipidic este indicat si ca adjuvant in tratamentul pacientilor ce sufera de cancer (ceaiul verde din compozitie are efect antioxidant, revigorant), neavand efecte secundare, spre deosebire de preparatele chimice.

Un alt produs deosebit este Cordiceps, realizat din extracte dintr-o vietuitoare biunitara, care este si planta, si insecta, asa cum este prezentata in "Noua Compilatie Farmacologica" aparuta in China, in anul 1757. Cordiceps este un medicament traditional in China, apartinand farmaceuticii fitoterapeutice nationale si fiind considerat - alaturi de Ginseng - un "miracol divin". Este un mijloc de inalta eficienta pentru reglarea imunologica. Actiunea regulatoare a Cordicepsului se manifesta atat in cresterea imunitatii, cat si in reducerea imunitatii excesive ce apare la unele persoane.

Cordiceps actioneaza ca un antibiotic natural (are actiune bacteriostatica asupra a zeci de bacterii patogene, printre care Pneumococul, Streptococul, Stafilococul auriu etc.). Are actiune antiinflamatoare puternica, fiind mai eficace decat Hidrocortizonul, dar neavand efectele adverse ale acestuia. Cordiceps are efect moderat de vasodilatator al inimii, fapt ce permite sa fie folosit in tratarea bolilor coronariene (previne formarea cheagurilor de sange).

Cordiceps imbunatateste schimbul de substante in rinichi, favorizeaza excretia urotoxinelor, amelioreaza si reface tuburile renale si glomerulele dupa traume patologice sau medicamentoase, previne infectarea repetata a rinichilor. Intrucat are o actiune multilateral curativa si de restabilire a sanatatii organelor vitale, precum si actiune de reglare imunologica, Cordiceps este eficace in vindecarea bolilor care au legatura cu maladiile canceroase, favorizand inabusirea focarului principal al bolii maligne.

Cordiceps ridica nivelul de activitate al leucocitelor, putandu-se efectua in mod normal proceduri radiochimice. Este un mijloc ideal de tratament pentru persoanele cu un fizic slabit, pentru cei care au o imunitate redusa, pentru cei care obosesc repede, pentru suferinzii de maladii canceroase.

S-au observat rezultate bune in tratarea pacientilor cu hepatite cronice (reducerea transaminazelor, a bilirubinei, normalizarea rezultatelor electroforezei proteinelor in sange). Foarte bine raspund la tratament procesele inflamatorii ale cailor urinare, ale cailor respiratorii, reumatismul, cardiopatia ischemica.

Durata tratamentului este individualizata, in functie de gravitatea cazului, de varsta, dar (ca la orice tratament naturist) este mai lunga, rezultatele se observa in timp. Pacientii, educati in spiritul medicinei alopate, vor uneori rezultate imediate si nu inteleg ca o boala cronica, stabilita in organism in zeci de ani, se trateaza mai greu. Obtin rezultate numai cei ce sunt inarmati cu rabdare si duc un mod sanatos de viata.

Un alt produs deosebit, cu efecte anticanceroase remarcabile, este Chitosan, considerat o mare realizare a stiintei contemporane. Este obtinut dintr-un extract din carapacea crabilor rosii. Elaborat pe bazele teoriei medicinei traditionale chineze, el nu se rezuma la vindecarea unor boli anume, ci urmareste crearea conditiilor optime pentru echilibrul biologic si reglarea tuturor proceselor si functiilor organismului uman. Chitosan este eficient in absorbtia oricaror substante toxice din organism. Actiunea lui asupra celulei afectate de cancer se produce prin anihilarea toxinelor celulelor canceroase si activarea celulelor limfatice, capabile sa distruga celulele afectate de cancer. De asemenea, Chitosanul impiedica migrarea celulelor de cancer pe vasele de sange (adica aparitia metastazelor).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.