Cele patru libertati de circulatie

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.81

nivel: Facultate

Dupa o disputa intensa, Directiva Serviciiilor a fost in final adoptata de catre Parlamentul European si Consiliu in decembrie 2006. A fost un compromis de negociere intre institutiile europene si nu atat de extensiv pe cat a fost asteptata Comisie. Permite totusi furnizorilor de servicii sa opereze mult mai usor peste granite si va afecta o mare varietate de afaceri cum ar fi hotelurile si restau[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cele patru libertati de circulatie

Dupa o disputa intensa, Directiva Serviciiilor a fost in final adoptata de catre Parlamentul European si Consiliu in decembrie 2006. A fost un compromis de negociere intre institutiile europene si nu atat de extensiv pe cat a fost asteptata Comisie. Permite totusi furnizorilor de servicii sa opereze mult mai usor peste granite si va afecta o mare varietate de afaceri cum ar fi hotelurile si restaurantele, inchirierea de masini, constructii, distributie, agentii de voiaj si imobiliare, servicii de agrement si centre de sport.

Practic toate serviciile sunt incluse, asemenea serviciilor care sunt oferite de profesionisti ca avocatii sau arhitectii.
Directiva serviciilor va trebui sa fie transpusa de catre statele membre pana la sfarsitul anului 2009. Scopul politicii promovate de UE in sectorul serviciilor financiare este sa creeze o piata unica europeana integrata in care serviciile financiare pot opera peste frontiere si in care sa se obtina libera circulatie a serviciilor si capitalului. Politica adreseaza doua niveluri de servicii financiare: pietele en-gros corporative si de capital si pietele en-detail ale consumatorilor precum si integrarea serviciilor de plata.

La nivelul pietelor en-detail, consumatorii cumpara asigurari, credite ipotecare, planuri de pensii si de investitii. In general acestea nu au nevoie sa fie furnizate la nivel local, si totusi piata UE ramane in mare parte fragmentata. De exemplu, cetatenii in cautarea unui credit pentru a achizitiona o casa sunt adesea limitati de catre institutiile stabilite intr-un anumit Stat Membru (desi acestea ar putea fi subsidiare ale unor banci din alte tari). Desi e tehnic posibil sa obtina un credit de la un imprumutator dintr-o alta tara, majoritatea celor care imprumuta sunt retinuti in a se implica in cazuri in care nu pot lichida usor garantia pe care o au cu privire la imprumut, de exemplu casa.

Altfel spus, daca banca nu se poate decurca intr-o singura jurisdictie, costurile lor - care vor fi trecute in sarcina consumatorului - vor fi mai mari, si ca atare capabile de a indeparta castigurile potentiale. Acelasi lucru este valabil si pentru produsele de asigurari (de exemplu, asigurare pentru masina, asigurare de casa, asigurare de viata) si pensiile. Costurile si dificultatile intampinate de achizitiile spontane conduc majoritatea cetatenilor spre avantajele potentialelor castiguri. In practica astfel de beneficii sunt o realitate doar pentru cei mai bogati cetateni UE.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.