Cele cinci elemente chinezesti

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.88

nivel: Liceu

Forta sa stimuleaza spontaneitatea, pasiunea, creativitatea, reputatia si inspiratia. El ajuta la combaterea tuturor complexelor si mai ales a timiditatii; sustine persoanele slabite de depresie si singuratate si ii indeamna chiar si pe cei mai interiorizati saAZsi exprime emotivitatea. Prea mult Foc, in schimb, poate provoca excese emotionale, stres, si ne poate cufunda in subiectivitate si risip[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cele cinci elemente chinezesti

Forta sa stimuleaza spontaneitatea, pasiunea, creativitatea, reputatia si inspiratia. El ajuta la combaterea tuturor complexelor si mai ales a timiditatii; sustine persoanele slabite de depresie si singuratate si ii indeamna chiar si pe cei mai interiorizati saAZsi exprime emotivitatea. Prea mult Foc, in schimb, poate provoca excese emotionale, stres, si ne poate cufunda in subiectivitate si risipa.
Nu e necesar sa avem un semineu pentru a raspandi efectele focului in locuinta: prezenta lui poate fi introdusa la masa de un candelabru cu mai multe brate, intrAZun birou de flacara unei veioze sau a unei lampi cu ulei, asa cum lumina electrica este forma cea mai raspandita a elementului Foc in locuintele noastre moderne.

Pamantul Elementul Pamant ne conecteaza prin toata ponderea sa cu materia, insotita de siguranta si stabilitatea pe care le inspira, dar si de rationalitate, maternitate, forta de subzistenta si prudenta. Ea ne ajuta sa ne reincarcam, sa combatem impulsivitatea si aduce linistea intrAZo locuinta. Invers, prea mult Pamant poate genera ingreunarea, impotmolirea, lentoarea si plictisul. Elementul Pamant se intalneste in piatra albastra, argila arsa si in lespezi in general, in ciment, statui, marmura, granit si, bineinteles, in pamantul din gradina sau in ghivecele cu plante de interior.

Metalul Actiunea Metalului stimuleaza afacerile, conducerea si gestiunea bugetului. Ordinea ce emana din el incita deopotriva la organizarea lucrurilor. Prea mult Metal poate totusi sa duca la o lipsa de sociabilitate, de dinamism, de creativitate si sa franeze proiectele. E important de remarcat ca un mediu constituit in majoritate din metal este nerecomandabil pentru buna dezvoltare a copiilor. Metalul se intalneste in mobilier (in principal etajerele si bibliotecile din anii patruzeci), accesoriile de birou, din salile de baie, aparatele electro-menajere si masinile.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.