Cele 7 minuni ale lumii

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.44

nivel: Liceu

Iisus Mantuitorul este inconjurata de Gradina Botanica a orasului, intreg ansamblul fiind considerat unul dintre cele mai frumoase locuri din lume. Monumentul are o inaltime de 30 m, este asezat pe un piedestal de 8 m, cantareste in total 1.145 tone si este vizibil zi si noapte din toate cartierele orasului.Ideea de a construi o imensa statuie pe varful Muntelui Corcovado a fost a preotului catoli[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cele 7 minuni ale lumii

Iisus Mantuitorul este inconjurata de Gradina Botanica a orasului, intreg ansamblul fiind considerat unul dintre cele mai frumoase locuri din lume. Monumentul are o inaltime de 30 m, este asezat pe un piedestal de 8 m, cantareste in total 1.145 tone si este vizibil zi si noapte din toate cartierele orasului.Ideea de a construi o imensa statuie pe varful Muntelui Corcovado a fost a preotului catolic Pedro Maria Boss care, in anul 1850,i-a scris printesei imperiale a Braziliei, Isabel, cerandu-i bani ca sa ridice acest monument religios. Cum suverana nu era tocmai o credincioasa ferventa, propunerea a fost aruncata intr-un colt al Cancelariei imperiale.

In 1889, Brazilia a devenit insa republica, iar Biserica a fost separata de stat.Constructia statuii a inceput in anul 1927, dupa modele de diferite marimi. Toate calculele au fost facute de Coast Hisses, ajutat de Pedro Viana si Heitor Levy. 1931 este celebrul an in care Statuia lui Hristos a fost inaugurata, pe 12 octombrie. Ultimul design al monumentului a fost facut de Carlos Oswald si de sculptorul francez Paul Landowski care au luat sarcina de a executa sculptura. Vremea rea a afectat insa puterea semnalului si luminile au fost aprinse manual de muncitorii de la Corcovado.

Hristos Mantuitorul de pe muntele Corovado a devenit cea mai mare sculptura art deco din lume. Pana in ziua de azi, cateva reforme au fost completate pentru a asigura calitatea statuii. Initial, la statuie nu se putea ajunge decat fie cu trenul, fie urcand cele 222 de trepte sapate in stanca, dar in anul 2002 au mai fost montate trei lifturi si patru scari rulante, care fac acum accesul pelerinilor mult mai usor. Obiectivul atrage anual milioane de turisti care vor sa admire panorama citadelei si sa asiste la evenimentele culturale si muzicale care au loc in amfiteatrul construit pe Muntele Corcovado.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.