Cei trei muschetari - capitolul I

3x puncte

categorie: Romana

nota: 7.48

nivel: Gimnaziu

Gentilomul il intrba curios pe hangiu cum se simte tanarul d’Artagnan iar hangiul ii spuse ca se simte mai bine dar inainte de a lesina de tot l-a mai amenintat inca odata pe cel ce i-a batjocorit calul pronuntand de ma multe ori numele domnului de Treville si spunand ca este ocratitul sefului muschetarilor si ca se va gai pentru jignirile aduse. In acelasi timp scotocindu-i prin buzunare ha[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cei trei muschetari - capitolul I

Gentilomul il intrba curios pe hangiu cum se simte tanarul d’Artagnan iar hangiul ii spuse ca se simte mai bine dar inainte de a lesina de tot l-a mai amenintat inca odata pe cel ce i-a batjocorit calul pronuntand de ma multe ori numele domnului de Treville si spunand ca este ocratitul sefului muschetarilor si ca se va gai pentru jignirile aduse. In acelasi timp scotocindu-i prin buzunare hangiul a descoperit unsprezece monede de argint si o scrisoare catre domnul de Treville. Gentilomul ramase pe ganduri si era acum cam ingrijorat de cele aflate de la hangiu temandu-se de seful muschetarilor.

Gentilomul ii porunci hangiului sa-l omoare pe tanar in timp ce el se ridicase si se duse in camera unde se afla haina gasconului si ii lua pe ascuns scrisoare din buzunar. Hangiul era foarte nedumerit de reactia ce o afuse gentilomul.

Hangiul nu putu sa il omoare pe tanar si il condu-se afara zicandu-i sa-si vada de drum dar afara il intalni pe gentilom vorbind cu o doamna foarte frumoasa, Milady, dupa care amandoi plecare in parti diferite. D’Artagnan incepu iar a racni la gentilom insa lesina din nou. Hangiul socoti sa il duca inapoi pe ranit crezand ca astfel va primi cele unsprezece monede de la tanar drept plata pentru gazduire. A doua dimineata d’Artagnan se scula din pat, cobori fara ajutorul nimaniu si ceru ingrdientele pentru a prepara reteta primita de la mama sa pentru asi videca ranile refuzand ajutorul vreunui medic.

El nu macase nimic toata ziua in timp ce calul mancase de trei ori ma mult decat un cal de statura lui. Cand vru sa plateasca pentru serviciile aduse isi dadu seama ca scrisoarea adresata domului de Treville disparu si atunci intra in panica scotocind prin toate buzunarasele. Atunic d’Artagnan incepu sa racneasca si sa ameninte ca sa distruge hanul iar hangiul si cu alti prieteni de-ai si s-au inarmat si erau gata de atac. D’Artagnan isi scoase spada din teaca dar aceasta fusese rupta in timpul bataliei cu gentilomul si cei doi amici ai sai.

Hangiul se dezarma si hotari sa il ajute pe tanar care era foarte disperat. Dupa multe cautari hangiul isi aminti ca entilomul a intrebat de scrisoare dupa care s-a dus repede in bucatarie unde stia ca se afla scrisoarea. D’Artagnan il ameninta iar pe acel gentilom dupa care pleca oarecum dezamagit dandu-i hangiului doua manede de argint. Pleca pana prin apropierea Luxemburgului unde isi vinse calul desi tatal sau ii spuse sa nu-l vanda, pe trei monede ceea ce era un pret mare pentru un cal ca ala dar cumparatorul accepta doar pentru ca avea o culoare foarte deosebita.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.