Cei mai inalti munti din lume

3x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.94

nivel: Liceu

Varful Everest este cel mai inalt punct de pe Pamant, cu o altitudine de 8850 m deasupra nivelului marii. Se afla in Muntii Himalaya, pe granita dintre Nepal si China (Tibet).
In nepaleza numele muntelui este Sagarmatha (zeita cerului), iar in Tibet este cunoscut sub numele de Chomolungma (mama universului). Numele din limba engleza, Everest, a fost dat in onoarea topografului britanic Sir[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cei mai inalti munti din lume

Varful Everest este cel mai inalt punct de pe Pamant, cu o altitudine de 8850 m deasupra nivelului marii. Se afla in Muntii Himalaya, pe granita dintre Nepal si China (Tibet).
In nepaleza numele muntelui este Sagarmatha (zeita cerului), iar in Tibet este cunoscut sub numele de Chomolungma (mama universului). Numele din limba engleza, Everest, a fost dat in onoarea topografului britanic Sir George Everest.

Aconcagua, in original in spaniola, Cerro Aconcagua, se gaseste in Argentina si face parte din lantul muntos al Anzilor Cordilieri. Este simultan cel mai inalt munte din ambele Americi, din emisfera sudica, precum si cel mai inalt munte din afara Asiei .
Originea numelui insusi este contestata, existand pareri care sustin ca ar proveni din limba Quechua, care ar insemna "Santinela de piatra", sau ca ar proveni din limba Arauca, fiind o transformare a expresiei Aconca-Hue, numele de atunci al raului Aconcagua, care in varianta din Chile ar insemna "Vine pe partea cealalta", din moment ce populatiile native credeau ca raul izvora de pe versantul vestic al muntelui.

Muntele McKinley (sau Denali, 6.194 m) din Alaska (Statele Unite ale Americii) are cea mai mare altitudine vizibila baza-varf dintre toate varfurile planetei noastre, masurand aproximativ 5.400 m intre punctele sale extreme.Masivul Kilimanjaro (Kilima Njaro = "Muntele alb", respectiv "Muntele cu zapada"), este un munte, un stratovulcan, situat in nord-estul Tanzaniei, Africa. In masivul Kilimanjaro se afla cel mai inalt varf al Africii, Kibo, cu 5.895 m, precum si al doilea, Uhuru Peak cu 5.892 m.

Asezarea geografica a masivului Kilimanjaro este la 340 km sud de ecuator, la granita dintre Tanzania si Kenia, fiind situat in nord-vest pe teritoriul Tanzaniei , la circa 500 km de Daressalam, 200 km de Nairobi si 560 km de lacul Victoria. Un platou inalt cu altitudinea intre 750 si 1000 m inconjoara masivul muntos; inspre est sunt muntii Pare (2.463 m) spre vest podisul Tanzaniei, la sud stepa populatiei masai, iar la aproximativ 70 de km se inalta Muntele Meru avand 4.562,13 m.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.