Cei care folosesc limbajul pozitiv proiecteaza asteptari pozitive

7x puncte

categorie: Psihologie

nota: 10.00

nivel: Facultate

General Electric comercializeaza o serie de congelatoaAZre marca Hotpoint. I-am cerut informatii si despre aceste modele, "Imi va face placere sa va dau detalii despre moAZdelele Hotpoint."
Ce se intimpla cu ea? Pentru ea, in Louisville, era ora 2 dimineata. Cum de-i facea placere sa ma ajute?Mi-a vorbit despre diversele caracteristici, apoi s-a ofeAZrit sa caute un magazin aflat in apropie[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cei care folosesc limbajul pozitiv proiecteaza asteptari pozitive

General Electric comercializeaza o serie de congelatoaAZre marca Hotpoint. I-am cerut informatii si despre aceste modele, "Imi va face placere sa va dau detalii despre moAZdelele Hotpoint."
Ce se intimpla cu ea? Pentru ea, in Louisville, era ora 2 dimineata. Cum de-i facea placere sa ma ajute?Mi-a vorbit despre diversele caracteristici, apoi s-a ofeAZrit sa caute un magazin aflat in apropiere, unde sa pot compara mai multe modele.

Eu stiu ca General Electric fabrica produse de calitate si apreciez faptul ca pot obtine informatii oricind doresc, chiar si in toiul noptii. Glazura de pe prajitura este modul absolut genial in care domnisoara Cooley si colegii ei rasAZpund la intrebarile clientilor.
Centrul de informatii de la General Electric este un exemplu extraordinar privind angajamentul unei firme de a le oferi clientilor informatii complete si corecte, precum si relatii prietenoase. Unul dintre motivele initiale pentru care General Electric a infiintat Centrul de informatii a fost acela de a intimplina clientii cu un zimbet, pentru ca acesAZtia sa nu ramina cu impresia unei corporatii gigantice si reci, dominate de birocratie.

Ceea ce m-a surprins cel mai mult in cursul conversaAZtiei cu domnisoara Cooley a fost un lucru foarte simplu: folosea in mod constant expresii ca "imi face placere sa..." si "Va voi da cu placere aceste informatii." in toate situatiAZile, nu-mi comunica doar ca avea sau urma sa obtina inforAZmatia necesara, dar si ca o va face cu placere. Imaginati-va cum ar fi sa lucrati opt ore in tura cu domnisoara Cooley. Daca trebuie sa raspunzi la 12 apeluri pe ora si pentru fieAZcare dintre ele trebuie sa cauti, in medie, trei informatii, de 288 de ori pe zi ai ocazia sa alegi intre a spune "Va trebui sa verific.

" si "imi va face placere sa verific." Cum v-ati simti dupa ce v-ati auzit spunind: "Va trebui sa" de 288 de ori in acelasi schimb? Obosit,^ nervos, frustrat? N-ar fi altAZfel daca v-ati auzi spunind: "imi va face placere"?Intr-adevar, ar fi cu totul altfel, dupa cum atesta persoAZnalul responsabil cu instruirea si conducerea firmei General Electric. Chiar si dupa ce raspund la mii de apeluri, angaAZjatii sint extraordinar de entuziasti, bine dispusi si, totodata, profesionisti. Un motiv al acestui moral fantastic este acela ca programul de instruire este centrat pe limbajul pozitiv.

Din prima zi de instruire, noii angajati sint invatati sa transmita informatii precise intr-o maniera pozitiva, opti-mista.
In cursul unei zile de lucru obisjvuite, sintem solicitati de multe ori sa oferim informatii, inlocuirea unui singur cuvint cu un altul poate schimba in intregime nuanta unui raspuns. A spune "va voi oferi cu placere aceste date" nu numai ca transmite o atitudine placuta, deschisa, coope-ranta, dar va face si sa va simtiti mai bine.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.