Cei care folosesc limbajul pozitiv isi revin rapid

5x puncte

categorie: Psihologie

nota: 8.11

nivel: Facultate

Cind lucrurile merg prost, ei folosesc stilul descriptiv opus. Se concentreaza asupra unor explicatii cu caracter specific, extern si tempoAZrar. Pesimistul considera ca problemele sint universale ("Nu numai ca situatia asta e dificila, dar intreaga mea viata e ingrozitoare"), interne ("E doar vina mea, sint un ratat") si permanente ("Lucrurile nu merg niciodata asa cum as vrea, iar acesta este in[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cei care folosesc limbajul pozitiv isi revin rapid

Cind lucrurile merg prost, ei folosesc stilul descriptiv opus. Se concentreaza asupra unor explicatii cu caracter specific, extern si tempoAZrar. Pesimistul considera ca problemele sint universale ("Nu numai ca situatia asta e dificila, dar intreaga mea viata e ingrozitoare"), interne ("E doar vina mea, sint un ratat") si permanente ("Lucrurile nu merg niciodata asa cum as vrea, iar acesta este inca un exemplu care o doveAZdeste.")

Daca sinteti un om cu un limbaj pozitiv, atunci cind aveti de-a face cu situatii negative -- sinteti dat afara de la serviciu, nu sinteti promovat sau copilul are probleme cu scoala --, inlocuiti in mod constient explicatiile universaAZle, interne si permanente cu unele specifice, externe si tem-porare. Cind un optimist nu obtine marea promovare, spune:"Am ratat promovarea asta si inteleg de ce. inca nu cunosc foarte bine noul program de prognosticare a inventarului si este esential sa invat sa-1 folosesc bine.

Stiu ca pot sa fac acest lucru, odata ce am parcurs manualul de utilizare. Am avut multe succese profesionale in trecut si stiu ca ma asteapta alte lucruri extraordinare. Sint foarte fericit ca imi merge atit de bine in celelalte privinte. Sint sanatos tun, relatiile cu familia sint excelente si am apti-tudini profesionale foarte bune. Stiu ca sint pe cale sa avansez in cariera si acum voi incepe sa ma pregatesc pentru urmatoarea avansare."

E cit se poate de firesc sa reactionati negativ atunci cind lucrurile merg prost. Deseori, asa mi se intimpla si mie. Nu va asteptati sa folositi in mod natural un limbaj poziAZtiv. Faceti eforturi pentru a-1 dobindi. In capitolele care urmeaza, veti intilni oameni care si-au revenit in urma unor situatii dezastruoase. Au transAZformat falimentul, esecul personal, alcoolismul, depresia si alte probleme mai marunte in experiente pozitive. PoaAZte ca si dumneavoastra va confruntrati in prezent cu o su-medenie de probleme. Folositi expresiile pozitive din capiAZtolele urmatoare si veti iesi cu fruntea sus din orice situatie.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.