Cei care folosesc limbajul pozitiv isi impartasesc mandria

7x puncte

categorie: Psihologie

nota: 10.00

nivel: Facultate

In copilarie, imi amintesc cum tata ma antrena intens la prinderea mingii in curtea din fata. Pentru mine nu era o distractie, ci o tortura. Dar tata voia sa muncesc din greu ca sa devin vedeta pe care tatal lui nu-1 lasase sa devina. M-a obligat sa ma inscriu in liga juniorilor.Am dovedit de timpuriu o inclinatie spre vinzari. Toii vecinii si prietenii de familie spuneau ca am darul negocirerii. [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cei care folosesc limbajul pozitiv isi impartasesc mandria

In copilarie, imi amintesc cum tata ma antrena intens la prinderea mingii in curtea din fata. Pentru mine nu era o distractie, ci o tortura. Dar tata voia sa muncesc din greu ca sa devin vedeta pe care tatal lui nu-1 lasase sa devina. M-a obligat sa ma inscriu in liga juniorilor.Am dovedit de timpuriu o inclinatie spre vinzari. Toii vecinii si prietenii de familie spuneau ca am darul negocirerii. Intotdeauna vindeam cele mai multe bilete pentru echipa cercetasilor si am infiintat o serie de "firme" de vinzari de cartier, care comercializau carti postale, lemne defoc, coarde de extensie, suporturi pentru vase si benzi desenate folosite.

Eram in stare sa vind orice. Baseball-ul nu facea decit sa-mi incurce activitatile de vinzari.Nu-mi amintesc ca tata sa ma fi felicitat vreodata pentru ca eram un mic vinzator atit de abil. In schimb, sublinia deAZseori ca fiul lui era un jucator de baseball lamentabil.
In cele din urma, mi-am luat inima in dinti si i-am spus tatei ca in sezonul urmator n-o sa mai joc in liga juniorilor. Prin urmare, s-a inscris el, pe post de arbitru sef. Bietul tata! Probabil ca-i era groaznic de rusine cind alti arbitri il intrebau de ce fiul lui nu joaca in nici o echipa.

Cit am fost la liceu, tata a activat in continuare ca arbiAZtru in liga juniorilor. Eu am continuat sa evit sporturile de echipa. Acum activam in programul Junior Achievement, cistigam concursuri de vinzari si fusesem ales de colegi drept conducator al firmelor noastre model. Tata nu-mi aprecia perspicacitatea in afaceri; nu dorea decit sa joc baseball.Cind am absolvit liceul, am primit numeroase distinctii la invatatura si pentru serviciile aduse, dar nici una penAZtru atletism. Tata a avut grija sa scoata asta in evidenta.

La universitate, am terminat facultatea de retorica si coAZmunicare publica, pe care am absolvit-o summa cum laude. Tata n-a spus ca e mindru de mine, ci ca ar fi vrut ca maAZcar sa ma fi inscris in echipa de baseball a universitatii.La scoala postuniversitara, il sunam pe tata ca sa-i spun cit de bine ma descurcam la cursurile MBA, iar el incerca sa-mi spuna cit de bine juca echipa San Francisco Giants.In cele din urma, s-a dat batut: "Sigur ca tie nu-ti pasa de baseAZball. Nu ti-a pasat niciodata. Esti un antitalent la sport."
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.