Cei care folosesc limbajul pozitiv isi asuma responsabilitatea

3x puncte

categorie: Psihologie

nota: 9.57

nivel: Liceu

Este mult mai productiv sa va indreptati atentia asupra celorlalte trei degete. Nu ne putem schimba cu adevarat clientii. Dar ne putem schimba propriul comportament. Daca ne punem in gind sa-i schimbam pe ceilalti, sint sanAZse sa devenim tot mai frustrati si mai dezgustati de indivi-zii cu vederi inguste. Cind ne straduim sa ne schimbam pe noi insine, ne imbunatatim tehnicile de vinzare si deveni[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cei care folosesc limbajul pozitiv isi asuma responsabilitatea

Este mult mai productiv sa va indreptati atentia asupra celorlalte trei degete. Nu ne putem schimba cu adevarat clientii. Dar ne putem schimba propriul comportament. Daca ne punem in gind sa-i schimbam pe ceilalti, sint sanAZse sa devenim tot mai frustrati si mai dezgustati de indivi-zii cu vederi inguste. Cind ne straduim sa ne schimbam pe noi insine, ne imbunatatim tehnicile de vinzare si devenim tot mai eficienti.

Vechiul obicei de a arata cu degetul este deosebit de reAZlevant in cazul declaratiilor emotionale:"Ma scoti din sarite!"Chiar asa? Cealalta persoana va obliga, impotriva voinAZtei dumneavoastra, sa va pierdeti controlul si sa o luati razna?Am tinut multe seminarii pentru profesionisti din deAZpartamentele de relatii cu clientii, care au de-a face cu un flux constant de indivizi plini de emotii. Poate fi foarte tentant sa spuna:

"Necioplitii astia ma innebunesc! Ridica tonul, injuAZra si insinueaza ca le-as fi incurcat conturile, chiar daca eu n-am nimic de-a face cu ele. Ma supara inAZgrozitor!"In realitate, unii vizitatori ridica tonul, injura si fac acuAZzatii neintemeiate. Dar nu innebunesc pe nimeni. Oamenii furiosi se infurie singuri, reactionind la stimuli. Nu e vina celorlalti.

Daca va redirijati atentia catre celelalte trei degete -- catre dumneavoastra -- situatia se schimba:
"Cind vizitatorii ridica tonul si spun anumite cuAZvinte, ma supar. Trebuie sa depersonalizez aceste situatii. Unele cuvinte si comportamente declanAZseaza in mine aceste reactii. Pe viitor ma voi straAZdui sa-mi controlez reactiile cind ma confrunt cu asemenea situatii."

Cind intilniti pe cineva care se descurca de minune cu oamenii suparati, observati felul in care se concentreaza asupra propriilor reactii la stimulii exteriori. El isi indreapta atentia asupra celorlalte trei degete. Confruntarile emoAZtionale nu sint atit rezultatul actiunilor celorlalti, ci a mo-dului in care reactionam la ele.

Indiferent daca scopul dumneavoastra este sa va gesAZtionati propriile emotii sau sa comunicati o idee importanAZta unui elev, unui angajat sau unui client, concentrati-va asupra celor trei degete care arata catre dumneavoastra. A schimba persoana sau situatia catre care indica degetul aratator este mult mai dificil si mai frustrant. Dar va puteti modifica intotdeauna propriul comportament.
Nota succinta
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.