Cea mai importanta problema in Romania de azi

3x puncte

categorie: Psihologie

nota: 9.64

nivel: Facultate

Dupa ce a redus anul trecut alternativele (iar alternative nu inseamna altceva decit democratie si libertate de alegere) la un numar fide manuale pentru fiecare disciplina in parte, anul acesAZta obiectivul ministerului a fost, deschis, fara nici un echiAZvoc, distrugerea editurilor cu experienta si traditie in ediAZtarea manualelor in favoarea unor escroci aserviti puterii, nascocitori ai unor ma[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cea mai importanta problema in Romania de azi

Dupa ce a redus anul trecut alternativele (iar alternative nu inseamna altceva decit democratie si libertate de alegere) la un numar fide manuale pentru fiecare disciplina in parte, anul acesAZta obiectivul ministerului a fost, deschis, fara nici un echiAZvoc, distrugerea editurilor cu experienta si traditie in ediAZtarea manualelor in favoarea unor escroci aserviti puterii, nascocitori ai unor manuale atit de ieftine, ca n-ar fi cu putinta nici sa fie tiparite pe hirtie igienica!

Monopolul pe piata cartii scolare a fost miza acestor sforarii. DincoAZlo de enormele prejudicii pe care acest fapt le aduce in-vatamintului romanesc, distrugerea cinica a unor intreAZprinderi, pe care statul are datoria sa le sprijine daca se considera demn sa intre in Europa, este un fapt de saboAZtaj clar al economiei de piata libera. Zdrobirea in forta a rezistentei, impermeabilitatea la orice argumente, chiar din partea unor oameni dintre cei mai straluciti, imi amintesc de cotele tot mai nerealiste si mai cinice care le erau impuse "chiaburilor" altadata cu scopul fatis al ruiAZnarii lor.

Iar renuntarea la "luxul" frumusetii, al calitatii si al informatiei echivaleaza cu reducerea tuturor varieAZtatilor de sapunuri care exista azi pe piata la doar unul sau doua ("Cheia" si "Camila"), caci, nu-i asa, populatiAZei ii sint suficiente si atitea. De ce nu o singura marca de detergenti, una de frigidere, una de masini, un singur tip de om, omul nou al noului populism?

Iata pentru ce merita sa lupti, pentru ce merita sa faci din nou front comun. Nu pentru citeva fraze discutabiAZle dintr-o carte despre erorile modernitatii (care pot fi dezAZbatute civilizat, sine ira el studio) si nici pentru chestiuni de acum saizeci de ani (s-a dezis sau nu Eliade de trecuAZtul lui legionar?), oricit de importante ar fi acestea.

Dar problema manualelor alternative este literalmente vitaAZla in acest moment, cind, la televiziune si in presa, in fata natiunii, cei mai straluciti carturari romani au fost umiAZliti de o persoana urcata mult mai sus decit ii este locul si folosita ca o ranga de metal rece pentru demolarea unor edificii culturale ridicate cu truda si inteligenta.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.