Ce se sarbatoreste de craciun?

2x puncte

categorie: Religie

nota: 9.71

nivel: Gimnaziu

Pentru milioane de oameni, sarbatorile de iarna sunt o ocazie de a fi cu familia si cu prietenii, de a reinnoi legaturile cu cei dragi. Multi altii le considera un timp pentru a reflecta la nasterea lui Isus Cristos si la rolul sau in salvarea omenirii. In Rusia, oamenii nu au fost intotdeauna liberi sa serbeze Craciunul, asa cum au fost in alte tari. Desi Biserica Ortodoxa Rusa a celebrat Craciun[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Ce se sarbatoreste de craciun?

Pentru milioane de oameni, sarbatorile de iarna sunt o ocazie de a fi cu familia si cu prietenii, de a reinnoi legaturile cu cei dragi. Multi altii le considera un timp pentru a reflecta la nasterea lui Isus Cristos si la rolul sau in salvarea omenirii. In Rusia, oamenii nu au fost intotdeauna liberi sa serbeze Craciunul, asa cum au fost in alte tari. Desi Biserica Ortodoxa Rusa a celebrat Craciunul secole la rand, in cea mai mare parte a secolului al XX-lea, rusii n-au mai putut face acest lucru. Ce a generat aceasta schimbare?

...

Potrivit Evangheliei lui Matei, capitolele 26 si 27, Isus a fost omorat in data de 14 nisan, spre sfarsitul zilei Pastelui evreiesc care incepuse in 31 martie 33 e.n. Din Evanghelia lui Luca aflam ca Isus avea in jur de 30 de ani cand a fost botezat si a inceput sa predice (Luca 3:21-23). Lucrarea sa a durat trei ani si jumatate. Asadar, cand a murit, Isus avea 33 de ani si jumatate.

El ar fi implinit 34 de ani in jurul datei de 1 octombrie 33 e.n. Luca arata ca in perioada nasterii lui Isus, pastorii “traiau sub cerul liber si … faceau strajile noaptea pe langa turmele lor” (Luca 2:8). Pastorii nu ar fi fost afara langa turmele lor in frigurosul decembrie, cand ar fi putut chiar sa ninga in regiunea Betleemului. Acest lucru ar fi fost posibil insa in jurul datei de 1 octombrie, cand, potrivit dovezilor, s-a nascut Isus.

Ce se poate spune pe scurt despre sarbatorirea Anului Nou? Asa cum vazut, oamenii se angajeaza intr-o conduita rusinoasa. Iar in pofida incercarilor de-a transforma intr-o sarbatoare laica, radacinile ei sunt dubioase.

In lumina faptelor referitoare la sarbatorile de iarna, sloganurile de genul “Craciunul e sarbatoarea lui Isus” nu sunt decat vorba goale. Daca sunteti tulburati de spiritul comercial izbitor si de conduita scandaloasa ce caracterizeaza sarbatoarea Craciunului, precum si de originile sale pagane detestabile, nu va descurajati. Exista o modalitate potrivita prin care il putem venera pe Dumnezeu si onora pe Cristos, intarindu-ne in acelasi timp legaturile familiale.

3. O modalitate mai buna de a-i onora pe Dumnezeu si pe Cristos

Biblia ne arata ca Isus Cristos a venit “sa-si dea sufletul ca rascumparare in schimbul multora” (Matei 20:28). El s-a lasat omorat, dandu-si de bunavoie viata pentru iertarea pacatelor noastre. Unii doresc sa-l onoreze pe Cristos si cred ca pot face acest lucru la Craciun. Insa asa cum am vazut, Craciunul si Anul Nou nu prea au legatura cu Cristos si isi au radacinile in sarbatori pagane.

Si indiferent cat de placuta e pentru unii aceasta perioada, sarbatoarea Craciunului are un puternic caracter comercial. In plus, trebuie sa recunoastem ca in perioada sarbatorilor de iarna se comit fapte rusinoase, pe care Dumnezeu si Cristos nu le aproba.

Ce poate face un om care cauta aprobarea lui Dumnezeu? In loc sa se agate de traditii omenesti care ii confera un sentiment placut de religiozitate, dar care sunt contrare Scripturilor, un om sincer va cauta o modaliate prin care sa le aduca cu adevarat onoare lui Dumnezeu si lui Cristos. Care este aceasta modalitate si c ear trebui sa facem?

Cristos insusi a spus: “Aceasta inseamna viata vesnica: ca ei sa asimileze cunostinta despre tine, singurul Dumnezeu adevarat, si despre acela pe care l-ai trimis tu, Isus Cristos” (Ioan 17:3). Da, oamenii cu adevarat sinceri se straduiesc sa cunoasca in mod exact cum sa-i onoreze pe Dumnezeu si pe Cristos. Ei pun in practica ceea ce invata nu numai pe parcursul unei anumite perioade a anului, ci si in viata de zi cu zi. Dumnezeu gaseste placere in astfel de eforturi sincere, care pot duce la viata vesnica.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Religie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.