Ce reprezinta PSpice?

7x puncte

categorie: Informatica

nota: 10.00

nivel: Facultate

Din partea dreapta se selecteaza acesul la o anumita biblioteca si functie de aceasta in partea stanga apare o lista diferita de piese. Daca se doreste o piesa anume se muta indicatorul si se da O.K. De exemplu, rezistorii sunt amplasati in biblioteca slb libray, iar pentru a selecta un rezistor se alege biblioteca analog.slb , se indica "R" si se apasa O.K, apoi se exercita un click pe Place & C[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Ce reprezinta PSpice?

Din partea dreapta se selecteaza acesul la o anumita biblioteca si functie de aceasta in partea stanga apare o lista diferita de piese. Daca se doreste o piesa anume se muta indicatorul si se da O.K. De exemplu, rezistorii sunt amplasati in biblioteca slb libray, iar pentru a selecta un rezistor se alege biblioteca analog.slb , se indica "R" si se apasa O.K, apoi se exercita un click pe Place & Close in fereastra urmatoare.

VII.2 Simularea unui circuit simplu utilizand Probe
Se utilizeaza softul numit "Probe", utilizat pentru afisarea rezultatelor simularii grafice, de exemplu cu Op Amp, pentru o analiza tranzitorie in timp cu reprezentarea grafica a valorilor corespunzatoare in functie de timp.
Fereastra din stanga contine o lista de curenti si tensiuni reprezentati in functie de timp. Fereastra din dreapta contine o lista de operatori matematici ce pot operate asupra tensiunii curentului selectat.

Pentru a reprezenta tensiunea functie de timp, se ruleaza in fereastra din stanga si se priveste in V(Vin)., executand click pe ONCE pentru aparitia butonului de comanda linie Trace Expression. Pentru reprezentarea grafica a tensiunii Vin(t) si Vout(t)se ruleaza V(Vout) din fereastra din dreapta insotit de O.K. - Rezistor: - se selecteaza biblioteca analog.slb si se executa click pe piesa denumita R urmat de un O.K. si click Place in fereastra, si mutarea componentei pe ecranul paginii albe. Se pot repeta si optiuni de plasare in pagina si a altor rezistori. Daca, nu dorim de executa click pe butonul din dreapta al mausului.

- Sursa de tensiune D.C: - Intram in fereastra meniului de piese si selectam biblioteca source.slb. pentru alegerea piesei VDC. Si transferul ei oriunde pe pagina de desenare.
- Impamantare (masa): PSpice impune un punct de referinta (masa), fapt pentru care se alege din biblioteca port.slb articolul AGND (analog impamantarii) si se transfera oriunde in pagina de desenare.
- Ampermetru/Voltmetru: Pentru masurarea curentului si al tensiunii utilizamdin biblioteca special.slb articolul IPROBE , de exemplu pentru masurarea curentului, iar pentru masurarea tensiunii articolul VIEWPOINT . Se trece la conectarea pieselor, treansferate aleatoriu pe ecran, intre ele.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.