Ce inseamna sa fi dascal

1x punct

categorie: Drept

nota: 9.55

nivel: Gimnaziu

Cadrelor didactice din invatamantul din toate gradele le revine datoria sa contribuie permanent la formarea pentru munca si viata a tinerilor.Ele au misiunea de neincetata constructive de cunostiinta,de edificare prin stiinta si cultura a omului nou.

Cadrele didactice au datoria sa actioneze cu zestrea de valori asupra configuratiei tanarului,pregatindu-l in spiritual de daruire,abn[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Ce inseamna sa fi dascal

Cadrelor didactice din invatamantul din toate gradele le revine datoria sa contribuie permanent la formarea pentru munca si viata a tinerilor.Ele au misiunea de neincetata constructive de cunostiinta,de edificare prin stiinta si cultura a omului nou.

Cadrele didactice au datoria sa actioneze cu zestrea de valori asupra configuratiei tanarului,pregatindu-l in spiritual de daruire,abnegatie,raspundere si angajare patriotic revolutionara,in dorinta de a face totul pentru binele patriei si al poporului.

In procesul formarii tinerei generatii,cadrele didactice trebuie sa-si puna in valoare intreaga maiestrie si competent profesionala in scopul fixarii unui cadru propice de apropiere de cei carora urmeaza sa le impartaseasca valorile culturii nationale si universale.

La baza unor asemenea relatii interpersonale este necesar sa se afle capacitatiile de intelegere,anticipare,traire si identificare ale partenerilor(profesor-elev) pentru a-si putea oferi reciproc increderea necesara si pentru a deschide calea unei comunicari empatice intre educator si educat.

A fi dascal este o profesie de suflet, este o arta ce daltuieste viitorul prin truda prezentului, este o calatorie in lumea dorintelor plina de aventurile palpitante ale efervescentei micii si marii copilarii ale atator generatii.

A fi dascal discipol este o lupta continua intre dorinta si realizare, intre a planifica si elabora strategii de modelare umana si a evalua cu simt realist si extrem de critic impactul acestora cu omul-copil.

A fi cadru didactic este o optiune ce porneste din inima pentru inima si nu o solutie de moment, este o alegere dificila pentru ca stii sigur care este motivatia ta de "a fi" si "a exista", este o provocare permanenta cu tine, cu adultul de azi versus copilul de ieri in sufletul caruia ti-ai oglindit si spalat aceasta minunata etapa a vietii.

Este o lupta intre a intelege diversitatea comportamentului uman desenat de familie si societate si a intelege de ce uneori nu poti schimba foarte mult, este un permanent asediu al redutelor castigate in spatiul inteligentei copilului, in taramul aptitudinilor specifice si colective, in tinutul deprinderilor si abilitatilor personale de a face si a elabora lucruri noi.

Exploratorul dinlauntrul dascalului doreste permanent a face expeditii inedite in sufletul si mintea copilului cu scopul de a descoperi "cheia invatatului" pentru fiecare in parte, dar si pentru intreaga echipa de lucru, isi propune sa descopere acele zone virgine din tinutul personalitatii scolarilor tocmai pentru a oferi un complet, complex si eficient viitorului omenirii.

Suisurile si coborasurile expeditiilor sunt tot atatea momente de reflectie pentru a pune in balanta ceea ce este eficace si eficient in arta de a crea omul de maine corect, constient si activ.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.