Ce este viata

3x puncte

categorie: Psihologie

nota: 9.84

nivel: Facultate

Nisipul a umplut spatiul liber.
"Acum , a spus profesorul , vreau sa recunoasteti ca aceasta este viata voastra. Pietrele mari sunt lucrurile importante : familia, partenerul de viata, sanatatea si copiii vostri , lucruri care , chiar daca totul este pierdut si numai ele au ramas , viata voastra tot ar fi completa. Pietricelele sunt celelalte lucruri care conteaza : slujba , casa , masina.[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Ce este viata

Nisipul a umplut spatiul liber.
"Acum , a spus profesorul , vreau sa recunoasteti ca aceasta este viata voastra. Pietrele mari sunt lucrurile importante : familia, partenerul de viata, sanatatea si copiii vostri , lucruri care , chiar daca totul este pierdut si numai ele au ramas , viata voastra tot ar fi completa. Pietricelele sunt celelalte lucruri care conteaza : slujba , casa , masina.

Daca puneti in borcan mai intai nisipul , nu mai ramane loc pentru pietrele mari si pentru pietricele. La fel se desfasoara si viata voastra. Si daca va consumati timpul si energia cu lucrurile mici , nu veti avea niciodata spatiu pentru lucrurile importante. Fiti atenti la lucrurile care sunt esentiale pentru fericirea voastra. Jucati-va cu copiii vostri , faceti-va timp pentru controale medicale , duceti-va partenerul la dans. Va ramane mereu destul timp sa mergeti la servici , sa faceti curat in casa , sa dati o petrecere sau sa duceti gunoiul.

Aveti grija de pietrele mari in primul rand. Sunt lucrurile care intradevar conteaza. Stabiliti-va prioritatile , restul este doar nisip.
Stiai ca cei care se imbraca in galben sunt cei care sunt siguri, care se bucura de frumusetea lor? Stiai ca cei care se imbraca in negru sunt cei care vor sa treaca neobservati, cei care au nevoie de intelegere si ajutor? Stiai ca atunci cand ajuti pe cineva ajutorul ti se intoarce de doua ori?Stiai ca este mai usor sa-ti exprimi sentimentele in scris decat sa le spui cuiva in fata?

Dar stiai ca au mai mare valoare daca le spui cuiva in fata?Stiai ca daca ceri ceva cu credinta, dorinta iti va fi indeplinita? Stiai ca pot sa ti se implineasca visele? De pilda sa te indragostesti, sa devii bogat, sa fii sanatos, daca ceri asta cu credinta si daca crezi cu tarie in puterile tale? Ai sa fii uimit de cate poti sa faci.
Dar nu crede tot ce-ti spun, pana nu incerci tu singur, pana nu ajuti pe cineva despre care stii ca este acum la ananghie, ca trece printr-o perioada grea, ca are un necaz, sau ale carui nevoi corespund cu ceva din cele spuse de mine pana acum si pe care tu stii ca poti sa-l ajuti. Atunci vei vedea ca ajutorul dat de tine se va intoarce la tine de doua ori.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.