Ce este sanul si de ce se imbolnaveste el

1x punct

categorie: Medicina

nota: 9.35

nivel: Facultate

Unde se dezvolta cancerul de san?
Cancerul de san este o forma de malignitate care se dezvolta intr-unul sau in ambii sani. El apare la nivelul canalelor care transporta laptele spre sfarc si se dezvolta sub forma de carcinoame. Acestea sunt de fapt o crestere excesiva a celulelor maligne care nu nvadeaza tesuturile din afara sistemului ductal. Aceste carcinoame se pot diagnostica prin mamo[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Ce este sanul si de ce se imbolnaveste el

Unde se dezvolta cancerul de san?
Cancerul de san este o forma de malignitate care se dezvolta intr-unul sau in ambii sani. El apare la nivelul canalelor care transporta laptele spre sfarc si se dezvolta sub forma de carcinoame. Acestea sunt de fapt o crestere excesiva a celulelor maligne care nu nvadeaza tesuturile din afara sistemului ductal. Aceste carcinoame se pot diagnostica prin mamografie, ele stand la baza a mai bine din 15 - 20 % din cazurile de cancer nou diagnosticate.

Alti termeni
Mamelonul = Sfarcul. Are forma cilindrica sau conica, poate avea dimensiuni variate. Contine fibre musculare extrem de sensibile.Reactioneaza mai ales la frig si stimulare sexuala.
Areola = Petecul de piele roz sau bruna care inconjoara mamelonul. Aceasta parte a sanului contine foliculi pilosi, glande sudoripare si glande sebacee.

Tesutul conjunctiv = Tesutul care sustine sanul si este ancorat la peretele toracic prin tesut conjunctiv cu fibre de colagen.
Muschiul pectoral = Muschiul care acopera peretele toracic in spatele glandei mamare.Ductele galactofore = Canalele prin care se evacueaza laptele produs de lobulii glandei mamare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.