Ce este negocierea

5x puncte

categorie: Economie

nota: 9.86

nivel: Facultate

Cei cu acest stil sunt pragmatici, hotarati, orientati spre rezultat, competitivi si competenti. Ataca si le place sa vada lucrurile rezolvate. Ca si exuberantii, sunt foarte vorbareti. Ei tind sa fie excelenti in rezolvarea problemelor, fiind si cei care isi asuma riscul cel mai mare (un aspect care poate sa fie pozitiv, daca invata cum sa calculeze riscul). Latura lor negativa este ca pot sa fi[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Ce este negocierea

Cei cu acest stil sunt pragmatici, hotarati, orientati spre rezultat, competitivi si competenti. Ataca si le place sa vada lucrurile rezolvate. Ca si exuberantii, sunt foarte vorbareti. Ei tind sa fie excelenti in rezolvarea problemelor, fiind si cei care isi asuma riscul cel mai mare (un aspect care poate sa fie pozitiv, daca invata cum sa calculeze riscul). Latura lor negativa este ca pot sa fie aroganti, dominanti, sa le lipseasca increderea in ceilalti si sa actioneze fara sa gandeasca. Pot sa fie si foarte directi si dictatoriali si nu foarte buni ascultatori. Tind sa fie persoane care pretuiesc foarte mult timpul lor.

In procesul de negociere au tendinta sa devina "batausi" si nu le pasa de interesele si problemele celuilalt. Ei pot ajunge sa comunice mai bine, concentrandu-se sa devina mai buni ascultatori. Trebuie sa invete sa nu mai fie atat de impulsivi si sa raspunda doar dupa ce se gandesc de doua ori. Trebuie sa se stapaneasca si sa incerce sa permita si celorlati sa participe in procesul de negociere. Mai au de invatat in modul de a-si exprima sentimentele si trebuie sa depuna efort pentru a deveni mai deschisi si mai interesati de dezvoltarea relatiilor.

Cand negociati cu o persoana cu acest stil, va sfatuim sa treceti la subiect cat mai repede, nu pierdeti vremea, evitati sa va pierdeti in detalii. Trebuie sa va asteptati la decizii rapide, bazate pe logica si fapte. Cei cu stilul practic tind sa aiba cele mai multe conflicte cu senzitivii. Cei care au acest stil dominant cred ca sunt foarte intelepti. Sunt cei care se gandesc cel mai mult la detalii; pot sa ia deciziile foarte incet, pentru ca ei cauta intoteauna raspunsul perfect. Ei sunt cei care impun regulile si cei care prevad cum se vor intampla lucrurile.

Spre deosebire de cei cu stilul practic, rationalii evita sa isi asume riscuri. Ei pot fi descrisi ca fiind deliberativi, conservatori, obiectivi si analitici. Pot sa fie descrisi si ca indecisi, mult prea seriosi si uneori rigizi. Cei care au acest stil ca dominant, isi pot imbunatati comunicarea cu altii incercand sa se miste mai repede, sa evite sa se piarda in detalii fara sfarsit, sa isi asume mai multe riscuri, sa infrunte conflictele (nu sa le evite) si sa arate ca sunt interesati de ceilalti.

Atunci cand negociati cu persoane rationale, urmati o abordare structurata pas cu pas, incercand sa ii convingeti de punctul dumneavoastra de vedere. Folositi scheme si grafice pentru a-i ajuta sa inteleaga abordarea dumneavoastra. Dati-le timp pentru a verifica datele si a reflecta asupra lor. Tineti minte ca acestia sunt motivati de acuratetea datelor, de logica.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.