Ce este marijuana?

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.70

nivel: Liceu

In cazul in care canabisul nu ar fi fost cunoscut si bioprospectorii l-ar fi gasit deodata intr-o zona muntoasa indepartata, descoperirea acestuia ar fi fost calificata drept o realizare epocala a lumii medicale, noteaza saptamanalul britanic The Economist. Oamenii de stiinta ar dori sa laude potentialul canabisului pentru tratarea mai multor afectiuni, de la durerile din cadrul bolilor maligne si[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Ce este marijuana?

In cazul in care canabisul nu ar fi fost cunoscut si bioprospectorii l-ar fi gasit deodata intr-o zona muntoasa indepartata, descoperirea acestuia ar fi fost calificata drept o realizare epocala a lumii medicale, noteaza saptamanalul britanic The Economist. Oamenii de stiinta ar dori sa laude potentialul canabisului pentru tratarea mai multor afectiuni, de la durerile din cadrul bolilor maligne si s-ar minuna de farmacopeea sa bogata - multe dintre substantele sale chimice imitand moleculele vitale din corpul omenesc.

In realitate, canabisul este folosit de om de mii de ani si este considerat de multe guverne (in special de cel american) un drog periculos nefolositor. Orice sugestie potrivit careia aceasta planta ar putea fi folositoare din punct de vedere medical este din punct de vedere politic un lucru controversat, indiferent de pozitia stiintei.
In acest context, joi, 20 aprilie, "Food and Drug Administration" (FDA) din SUA a emis un comunicat prin care anunta ca nu este acceptat fumatul marijuanei ca tratament medical in SUA.

Acest comunicat surprinde in mai multe privinte. Una dintre acestea ar fi ca supervizeaza un raport elaborat in 1999 de Institute of Medicine (IOM), parte a Academiei Nationale de Stiinta (National Academy of Sciences), ce a ajuns la o concluzie diferita. John Benson, profesor de medicina in cadrul Universitatii de la Nebraska, si co-presedinte al comitetului care a intocmit raportul, a descoperit cateva informatii stiintifice care sprijina ideea folosirii marijuanei ca medicament, pe perioade scurte de timp, pentru anumite categorii de pacienti - chiar si in cazul marijuanei care se fumeaza.

Acesta este un lucru important, deoarece una dintre obiectiile legate de marijuana este aceea ca atunci cand este arsa, fumul degajat contine multe substante nocive descoperite si in fumul tutunului, precum gudron carcinogenic, cianura si monoxid de carbon. Pana in prezent, rapoartele IOM sustin ceea ce multi pacienti care sufera de scleroza in placi, SIDA sau cancer - si medicii acestora - stiu de mult timp. Si anume ca drogul le ofera niste beneficii medicale mai presus de cele ale medicamentelor pe care deja si le administreaza, in pofida riscurilor pe care le prezinta fumatul.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.