Ce este clima?

5x puncte

categorie: Geografie

nota: 10.00

nivel: Liceu

Un alt factor foarte important care poate influenta clima este omul. Modurile prin care acesta afecteaza clima sunt: modificarea scoartei terestre, taierea padurilor, secarea lacurilor, baltilor si mlastinilor si poluarea industriala. Dintre aceste activitati cea mai periculoasa este poluarea industriala. Exista mai multe zone climatice pe glob care sunt asezate sub forma unor centuri in jurul Ecu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Ce este clima?

Un alt factor foarte important care poate influenta clima este omul. Modurile prin care acesta afecteaza clima sunt: modificarea scoartei terestre, taierea padurilor, secarea lacurilor, baltilor si mlastinilor si poluarea industriala. Dintre aceste activitati cea mai periculoasa este poluarea industriala. Exista mai multe zone climatice pe glob care sunt asezate sub forma unor centuri in jurul Ecuatorului, pana la poli in fiecare dintre emisfere. Acestea pot fi diferentiate dupa aria vanturilor dominante, dupa scara temperaturilor, dupa scara precipitatiilor sau dupa raspandirea vegetatiei si a faunei.

Noi si Terra traim gratie faptului ca suntem in apropierea unei stele: Soarele, care ne da lumina si ne incalzeste. De asemenea, trebuie luat in considerare faptul ca, in universul pe care il cunoastem, in ciuda activitatii stelelor, temperatura medie este de 270 de grade sub zero. "Sistemul Solar traverseaza in prezent zone din galaxie in care exista formatiuni stelare mai dense, ceea ce presupune o temperatura medie mai mare", a declarat specialistul in cadrul interviului acordat RAI 3. "Cand Terra se afla in zone cu mai putine stele, suntem in perioade de glaciatiune.

In acest moment, din punct de vedere cosmologic, suntem pe drumul dintre ultima glaciatiune si ne indreptam spre zona de incalzire maxima", a mai spus el. Pe parcursul a milioane de ani, planeta noastra a mai trecut prin zone cu raze cosmice intense, astfel ca schimbarile climaterice nu au avut la baza, in niciun caz, modul de viata al oamenilor. "In plus, traversam si o perioada de activitate solara excesiva, care se masoara privind asa-numitele pete solare, care in realitate sunt explozii enorme", a mai declarat expertul italian.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.