Ce este autismul

1x punct

categorie: Medicina

nota: 9.76

nivel: Facultate

Experienta de pana acum a aratat ca un astfel de mediu se poate realiza in cele mai bune conditii in:Colectivitati structurate dupa modelul familial.Scoli speciale pentru copii cu autism. Centre de dezvoltare a deprinderilor organizate si dotate cu personal specializat in instruirea copiilor cu autism.Caminuri in care copiii sunt plasati in unitati de tip familial.Educatia trebuie sa cuprinda toa[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Ce este autismul

Experienta de pana acum a aratat ca un astfel de mediu se poate realiza in cele mai bune conditii in:Colectivitati structurate dupa modelul familial.Scoli speciale pentru copii cu autism. Centre de dezvoltare a deprinderilor organizate si dotate cu personal specializat in instruirea copiilor cu autism.Caminuri in care copiii sunt plasati in unitati de tip familial.Educatia trebuie sa cuprinda toata aspectele deyvoltarii elevului - fizic, intelectual, social si emotional.

Pentru implinirea acestor nevoi este esentiala individualizarea prgramului pentru fiecare elev. Programul va fi dezvoltat si extins pe masura progresului. Parintii trebuie incurajati sa actioneze drept co-terapeuti in toate aspectele dezvoltarii copilului lor.

Ce este autismul?
INCIDENTA: In Irlanda exista cca. 400-500 copii si adulti tineri cu autism, iar numarul lor creste anual cu aproximativ 25 de cazuri noi. Numai in ultimele doua decenii s-a ajuns la recunoasterea naturii acestei afectiuni. Din acest motiv, statisticile se bazeaza pe incidenta din aceasta perioada.

AUTISM - termen folosit pentru a descrie una din formele cele mai severe si deranjante de tulburare mentala. Afecteaza aproximativ 15 din fiecare 10.000 de copii nou-nascuti. Acestia prezinta deficite severe de invatare care le diminua capacitatea de a interpreta si de a intelege mesajele obisnuite din lumea care ii inconjoara - cuvinte, gesturi, semne, numere, litere si chiar dragostea.
Descris pentri prima data in 1943, autismul este o tulburare severa care dureaza toata viata si care afecteaza comunicarea si comportamentul, devenind aproape intotdeauna manifesta inaintea varstei de trei ani.

Caracteristicile definitorii sunt singuratatea extrema, dificultatea relationarii cu ceilalti, afectarea severa sau absenta vorbirii, insistenta privind conservarea rutinei, deficite intelectuale in anumite domenii - uneori insotite de abilitati normale sau chiar superioare in alte domenii, cum ar fi artimetica, muzica, arta sau memoria.

CE ESTE AUTISMUL
Autismul este o boala rara caracrerizata prin prezenta unor probleme severe de comunciare si comportament, insotite de incapacitatea relationarii normale cu ceilalti.Autsimul pare sa-i afecteze mai frecvent pe baieti. Statisticile arata o incidenta generala de cca. 4 la 10.000 de copii. Suspiciunea de autism se poate ridica deja uneori la cateva saptamani sau luni dupa nastere, dar alteori nu este acest lucru nu este posibil decat dupa implinirea varstei de doi ani sau doi ani si jumatate.

Datorita raritatii se cunoaste foarte putin despre facotrii cauzatori posibili sau despre starile care preced si acompaniaza autismul. Pana in prezent nu se conaste nici o metoda de vindecare, si din ce in ce mai multe studii indica existenta unei erori biochimice si unele tratamente par sa dea sperante.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.