Ce este acela un virus?

3x puncte

categorie: Informatica

nota: 9.84

nivel: Liceu

Adesea virusul ramane rezident in memoria calculatorului, pentru a putea infecta urmatorul program lansat in executie sau urmatoarea discheta accesata.Virusii au abilitatea de a executa unele procese in calculator. In timp ce unele din aceste actiuni sunt sacaitoare (cum ar fi afisarea unui mesaj la o anumita data sau ca raspuns la o anumita actiune a utilizatorului calculatorului) iar altele ener[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Ce este acela un virus?

Adesea virusul ramane rezident in memoria calculatorului, pentru a putea infecta urmatorul program lansat in executie sau urmatoarea discheta accesata.Virusii au abilitatea de a executa unele procese in calculator. In timp ce unele din aceste actiuni sunt sacaitoare (cum ar fi afisarea unui mesaj la o anumita data sau ca raspuns la o anumita actiune a utilizatorului calculatorului) iar altele enervante (cum ar fi reducerea performantelor calculatorului), exista virusi care pot provoca adevarate catastrofe, distrugand fisiere de date, documente, sau facand calculatorul inutilizabil.

Primii virusi au aparut acum cateva decenii, insa nu au cunoscut o raspandire la scara mondiala decat dupa aparitia primelor PC-uri. In 1981 firma IBM scotea pe piata, alaturi de gigantele mainframe-uri care ii adusesera succesul, un calculator personal bazat pe noul (pe atunci) procesor produs de firma Intel, 8088. Pretul acestuia era extrem de ridicat, insa produsul a fost un succes. Ca sistem de operare IBM a cumparat MS-DOS de la firma Microsoft.

Primele versiuni de DOS erau extrem de compacte (numai cateva zeci de Kb) si nu aveau nici un protocol de securitate inclus.
Dupa 5 ani, in 1986, apar primele rapoarte publice indicand entitati virale pe IBM-PC. Era vorba de virusul Brain, un virus de boot. Apar astfel programe de tip antivirus create pentru a elimina virusii informatici. Daca primele programe antivirus erau extrem de simple (ca si virusii de altfel), programele din ziua de astazi sunt adevarate capodopere de algoritmi si cod.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.