Ce este Partidul Comunist

7x puncte

categorie: Stiinte Politice

nota: 10.00

nivel: Liceu

Primele 3 episoade sunt: invazia Beijing-ului de catre forta aliata anglo-franceza, la inceputul anilor 1860, razboiul sino-japonez in 1894 (numit si razboiul "Jiawu"), si razboiul ruso-japonez din nord-estul Chinei, in 1906.Acestor 3 episoade de presiune, China le-a raspuns printr-un curent de occidentalizare, marcat de importul de bunuri si arme moderne, reformele institutionale din timpul "Refo[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Ce este Partidul Comunist

Primele 3 episoade sunt: invazia Beijing-ului de catre forta aliata anglo-franceza, la inceputul anilor 1860, razboiul sino-japonez in 1894 (numit si razboiul "Jiawu"), si razboiul ruso-japonez din nord-estul Chinei, in 1906.Acestor 3 episoade de presiune, China le-a raspuns printr-un curent de occidentalizare, marcat de importul de bunuri si arme moderne, reformele institutionale din timpul "Reformei de 100 zile" si incercarea, de la sfarsitul ultimei dinastii Qing, de a crea o conducere constitutionala, si mai tarziu, Revolutia Xinhai .

La sfarsitul primului razboi mondial, China, desi invingatoare, n-a fost inclusa pe lista celor mai mari puteri ale timpului. Multi chinezi au crezut ca primele 3 raspunsuri la episoadele de presiune au fost gresite. Miscarea "4 mai " a condus la cea de-a patra incercare de raspuns la presiunile anterioare si a culminat cu occidentalizarea completa a culturii chineze prin aparitia miscarii comuniste si a revolutiei sale extreme.Acest articol trateaza impactul miscarii comuniste si al Partidului Comunist asupra civilizatiei.

Haideti sa aruncam o privire mai atenta la rezultatul alegerii facute de China, sau mai bine spus, la ceea ce a fost impus Chinei, dupa 160 ani, aproape 100 milioane de morti nenaturale si distrugerea aproape completa a culturii si civilizatiei traditionale chineze.I. Fundamentul de violenta si teroare pentru obtinerea si pastrarea puterii
"Comunistii se feresc sa-si ascunda viziunile si telurile. Ei declara deschis ca telurile lor pot fi obtinute numai prin rasturnarea violenta a tuturor conditiilor sociale existente" . Acest citat este luat din paragraful de incheiere al Manifestului Comunist, documentul principal al partidelor comuniste. Violenta este unicul mijloc prin care partidele comuniste au castigat vreodata putere.

Aceasta trasatura de caracter a fost transmisa tuturor formelor ulterioare ale Partidului, aparute dupa nasterea sa.
De fapt primul Partid Comunist a fost stabilit la mai multi ani dupa moartea lui Karl Marx. Dupa Revolutia din Octombrie (1917) s-a nascut "Partidul Comunist al Intregii Rusii", mai tarziu fiind cunoscut ca "Partidul Comunist al Uniunii Sovietice". Acest Partid a crescut prin folosirea violentei impotriva "claselor inamice" si s-a mentinut prin violenta impotriva membrilor Partidului si a cetatenilor de rand care au fost considerati tradatori.

In timpul "curateniei" declansate de Stalin in 1930, Partidul Comunist sovietic a masacrat peste 20 milioane de asa-zisi spioni si tradatori, si persoane suspectate ca avand opinii diferite.Partidul Comunist Chinez (PCC) a inceput ca ramura a Partidului Comunist Sovietic in cea de-a treia Internationala Comunista. A mostenit in mod natural inclinarea catre crima. Un exemplu care ilustreaza acest fapt este ca in timpul primului razboi civil dintre Kuomingtang (KMT) si comunisti (1927-1936), populatia din provincia Jiangxi a scazut de la 20 milioane la aproximativ 10 milioane. Pagubele produse de PCC prin utilizarea violentei pot fi deduse prin simpla examinare a acestor cifre.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Stiinte Politice

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.