Cauza Pais impotriva Romaniei

5x puncte

categorie: Drept

nota: 9.93

nivel: Facultate

La 1 iulie 1996, in temeiul legii nr. 112/1995 asupra regimului juridic al unor imobile nationalizate ("legea nr. 112/1995"), reclamanta a cerut comisiei administrative competente restituirea imobilului citat anterior.7. Pe 30 ianuarie 1997 si 18 februarie 1998, in calitate de imputernicita a Primariei Bucuresti, societatea T. a vandut doua apartamente ale imobilului respectiv locatarilor primarie[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cauza Pais impotriva Romaniei

La 1 iulie 1996, in temeiul legii nr. 112/1995 asupra regimului juridic al unor imobile nationalizate ("legea nr. 112/1995"), reclamanta a cerut comisiei administrative competente restituirea imobilului citat anterior.7. Pe 30 ianuarie 1997 si 18 februarie 1998, in calitate de imputernicita a Primariei Bucuresti, societatea T. a vandut doua apartamente ale imobilului respectiv locatarilor primariei din aceste apartamente ("apartamentul nr. 1" si respectiv "apartamentul nr. 2").

8. Printr-o decizie administrativa din 6 aprilie 1998 Consiliul general Bucuresti, al carui presedinte era primarul municipiului Bucuresti, a admis cererea reclamantei si a hotarat sa-i restituie imobilul situat la nr. 57 pe strada Cezar Bolliac. Decizia nu facea nicio mentiune asupra vanzarii celor doua apartamente mai sus mentionate.
Printr-o actiune inaintata la 10 octombrie 2000, reclamanta a sesizat tribunalul Bucuresti cu o actiune in revendicare a apartamentului nr. 1, format din doua camere si terenul aferent.

Ea a indreptat actiunea impotriva cumparatorului R.L., societatii T., Primariei municipiului Bucuresti si impotriva Ministerului Finantelor in calitate de reprezentant al statului. Reclamanta a invocat in sprijinul actiunii sale articolul 480 al codului civil si sentinta definitiva din 4 iulie 1997 mai sus mentionata si a cerut tribunalului sa compare titlurile in litigiu, considerand ca al sau trebuie sa primeze deoarece era mai vechi si provenea de la adevaratul proprietar, si anume G.I.

13. Printr-o sentinta din 22 ianuarie 2002, tribunalul Bucuresti a dat curs actiunii reclamantei. Precizand ca, deoarece titlurile in litigiu provin de la persoane diferite, compararea lor trebuie sa se faca examinand legalitatea titlurilor de care beneficiau aceste persoane si referindu-se la sentinta definitiva din 4 iulie 1997 mai sus mentionata, tribunalul a condamnat pe R.L. la restituirea apartamentului nr. 1 reclamantei.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.