Cateva cuvinte despre fericire - Mikhail Aivanov

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.93

nivel: Liceu

Sa luam, spre exmplu, pe cineva care a mancat bine. El spune "O, ce fericit sunt ca am mancat..." de exemplu ... , in fine: ceea ce v-ar placea. Sau, la fel, pentru ca ar fi baut ceea ce i-ar fi placut. Ooo!... a fost de trei ori fericit cu o femeie - si, pentru ca zice "de trei ori", e fericit. Deci primeste apoi o mostenire, un cadou, copii, si e intotdeauna fericit. Dar cum sa fie asa ? Caci ac[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cateva cuvinte despre fericire - Mikhail Aivanov

Sa luam, spre exmplu, pe cineva care a mancat bine. El spune "O, ce fericit sunt ca am mancat..." de exemplu ... , in fine: ceea ce v-ar placea. Sau, la fel, pentru ca ar fi baut ceea ce i-ar fi placut. Ooo!... a fost de trei ori fericit cu o femeie - si, pentru ca zice "de trei ori", e fericit. Deci primeste apoi o mostenire, un cadou, copii, si e intotdeauna fericit. Dar cum sa fie asa ? Caci aceasta fericire nu dureaza vesnic! E pentru moment, pentru cateva minute, pentru cateva ore sau pentru cateva zile - dar nu e vesnica.

Fericirea aceasa nu dureaza. Asta o stie toata lumea. Dar de ce zice atunci: "Sunt fericit"? Pentru ca nu stie ce e fericirea, adevarata fericire. Astfel, de cum veti avea o senzatie ce va permie sa va bucurati un pic, sa va destindeti un pic, sa va simtiti mai bine, sa nu mai aveti dureri, suferinte etc., va sintiti fericiti. Deci, nu exista o idee clara a ceea ce este fericirea. Acum insa, va voi explica, si veti vedea si voi insiva, si veti constata ca nu stiati ce este adevarata fericire. Da, da: ati confundat fericirea cu o senzatie.

Dar, in aceasta pagina, de ce nu e totul corect? - caci veti vedea ca lucrurile nu sunt intru totul corecte. Insa pentru ca nu am mult timp la dispozitie, voi spune doar cateva lucruri, care poate nu sunt nici ele intru totul clare si definitive, dar care pot multumi niste oameni obisnuiti. Deci, este totusi ceva care nu e suficient de bine explicat: e un element care vine de foarte de sus. Da. Si-atunci cand ai acest element esti foarte fericit fara sa stii de ce.

Mergi, canti, dansezi, dar nu ai primit nimic - nici cadou, nici bani, si nici nimic altceva de genul asta. Sunt momente de felul acesta in timpul unei zile cand esti fericit. Si-acum, cand voi incepe sa va explic ce este fericirea, trebuie sa intelegeti ca fericirea nu este un lucru ca acesta: sa tai o bucata dintr-un... furnizor, sau sa ceri: "Dati-mi 1 kg de fericire". Fericirea este deci o stare de constiinta, in care cunosti o pace, o armonie pe care, pentru moment, nici un element nu o deranjeaza, nu o umbreste si nu o perturba.

Asta poate dura um moment; asta poate dura si mai mult, dar ceea ce e mai important este aceea ca ea e o stare de constiinta de o negraita armonie intre toate elementele fiintei umane: intre gandire, sentimente, vointa, chiar cu corpul fizic, cu stomacul, cu plamanii, cu creierul. Aaa..., deci fericirea e o stare de constiinta. Si chiar o stare a constiintei pe care o putem provoca in diferite feluri: chiar prin droguri, prin bautura, prin tot felul de lucruri, sau prin privire, sau prin muzica, prin sarituri, prin relatii sexuale.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.