Cateva aprecieri referitoare la activitatea masorului

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.85

nivel: Facultate

Cel masat trebuie, de asemenea, sa se prezinte intr-o buna stare de igiena (spalat cu apa si sapun inainte de masaj si bineinteles, dupa), de sanatate si cu o dispozitie psihica (motivatia pentru masaj si sa posede cunoasterea unor proceduri de masaj si automasaj), avand si acordul medicului, care coroborate pot aduce mult bine bolnavului, nu numai in planul suferintei fizice, dar mai ales psihice[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cateva aprecieri referitoare la activitatea masorului

Cel masat trebuie, de asemenea, sa se prezinte intr-o buna stare de igiena (spalat cu apa si sapun inainte de masaj si bineinteles, dupa), de sanatate si cu o dispozitie psihica (motivatia pentru masaj si sa posede cunoasterea unor proceduri de masaj si automasaj), avand si acordul medicului, care coroborate pot aduce mult bine bolnavului, nu numai in planul suferintei fizice, dar mai ales psihice, acesta remarcand ca este capabil prin mijloace relativ simple, confortabile, sa-si aline o suferinta si sa contribuie fara a mai depinde de alte persoane, la reabilitatea sa psihofizica.

In egala masura, orice membru al societatii noastre, de la tineri la varstnici, care stapaneste cat de cat masajul si automasajul, isi poate largi sfera mijloacelor de refacere, de dezobosire dupa efortul profesional.Masajul sportiv ca si cel terapeutic (medical) sunt azi bine codificate si dispun de specialisti competenti. Ceva mai dificila este situatia in ceea ce priveste masajul igienic, de intretinere si cel profilactic, de prevenire a unor tulburari functionale si/sau organice, a unor imbolnaviri sau tratamente.

Uneori masajul, la sportivi, urmeaza dupa sauna sau fizioterapie, ceea ce este bine, sporind eficienta masajului. Este de dorit ca inainte de masaj, sportivul sau persoana masata sa-si goleasca vezica urinara si tubul digestiv, apoi sa se concentreze asupra masajului, lasandu-se cum se zice, "in mainile masorului". Nu am mai amintit despre starea de igiena a incaperii (masa de masaj, podeaua, usile, ferestrele, peretii), a cearsafurilor utilizate, s.a.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.