Cateva afectiuni care se trateaza cu succes prin masajul cu preparate din plante

1x punct

categorie: Medicina

nota: 9.90

nivel: Facultate

De asemenea vom sti unde este un spasm muscular, care sunt locurile congestionate, partile umflate, entorsele vechi, luxatiile. Asadar mainile ne vor putea spune multe lucruri despre persoana din fata noastra, unele pe care probabil nici ea nu le stie.

- Efectele masajului se datoreaza actiunii lui asupra unor muschi in cazul durerilor, intinderilor si crampelor musculare, actiunii[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cateva afectiuni care se trateaza cu succes prin masajul cu preparate din plante

De asemenea vom sti unde este un spasm muscular, care sunt locurile congestionate, partile umflate, entorsele vechi, luxatiile. Asadar mainile ne vor putea spune multe lucruri despre persoana din fata noastra, unele pe care probabil nici ea nu le stie.

- Efectele masajului se datoreaza actiunii lui asupra unor muschi in cazul durerilor, intinderilor si crampelor musculare, actiunii asupra ligamentelor si tendoanelor in cazul unor entorse, luxatii etc., asupra stresului si tensiunii datorita relaxarii si decontractarii pe care le produce, dar si asupra organelor interne datorita faptului ca in timpul unui masaj se actioneaza asupra diferitelor puncte de acupuntura. Prin masajul cu preparate din plante se actioneaza asupra intregului organism, intrucat principiile active sunt preluate prin circulatia sanguina periferica si apoi sunt raspandite in intreg corpul, unde isi exercita actiunea terapeutica.

Surmenajul intelectual, oboseala cronica, durerile de cap
Se prepara un ulei de masaj sau un otet in care se pune la macerat o combinatie in proportii egale de busuioc (Ocimum basilicum) si menta (Mantha piperita). Cu preparatul obtinut din menta si busuioc se fac mai intai miscari blande de efleuraj (mangaiere) si apoi mai puternice, profunde (fara a produce durere) de frictionare. Zonele pe care se va face cu predilectie masajul vor fi ceafa si umerii.

Reumatismul
Se prepara un ulei medicinal din boia de ardei iute (Capsicum annum) si boabe de ienupar (Juniperus communis) in proportii egale. Dupa filtrarea preparatului se adauga 5-10 picaturi de ulei volatil de menta pentru fiecare suta de mililitri de ulei gras. Cu acest ulei se maseaza bland numai cu miscari de efleuraj (mangaiere) zonele afectate de 1-2 ori pe zi.

Obs.: daca sunteti alergic la ardei iute, atunci veti face uleiul medicinal numai cu boabe de ienupar. Daca in schimb simtiti ca efectul incalzitor al ardeiului iute este insuficient, atunci veti face un ulei de masaj in care veti folosi mai multe seminte de ardei iute macinate.

Celulita si vergeturile
Se face un ulei sau un otet de masaj din coada calului (Equisetum arvense). Se face mai intai un masaj uscat de zece minute cu frictionari, framantari, ciupituri si mers in cuta, dupa care se trece la aplicarea preparatului pe baza de coada calului facand in acelasi timp frictionari cat mai energice. Efectul este mai puternic daca la sfarsit se pune pe zona tratata o compresa cu un decoct din frunze de iedera (Hedere helix) obtinut prin fierberea la foc mic a acestei plante timp de 2 ore.Aceasta aplicatie se face pe cat posibil zilnic timp de minim 3 saptamani pentru ca efectele sa fie vizibile rapid si stabile in timp.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.