Catehumenatul, Botezul si celelalte Taine

5x puncte

categorie: Religie

nota: 9.99

nivel: Liceu

El initia pe "pagani" in invatatura religioasa si morala a crestinismului, care era atat de deosebita de a lor. Interesul de a recruta credinciosi convisi, alesi, care sa reziste in persecutii si in fata ereziilor, ca si a ispitelor vietii, indemna Biserica sa organizeze cu deosebita grija pregatire acelor pe care avea sa-i primeasca pentru crestinism, ci si de cunoastere de incercare si de intar[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Catehumenatul, Botezul si celelalte Taine

El initia pe "pagani" in invatatura religioasa si morala a crestinismului, care era atat de deosebita de a lor. Interesul de a recruta credinciosi convisi, alesi, care sa reziste in persecutii si in fata ereziilor, ca si a ispitelor vietii, indemna Biserica sa organizeze cu deosebita grija pregatire acelor pe care avea sa-i primeasca pentru crestinism, ci si de cunoastere de incercare si de intarire a moralului celor care aveau sa fie credinciosii ei.

Catehumenii erau alesi, supravegheati si supusi disciplinei bisericesti.
In general erau primiti in sanul catehumenilor oameni care puteau sa dispuna liber de ei insisi, cu profesiune sau meserie onorabila, cu viata morala. Sclavii erau primiti cu voia stapanului, sotii daca traiau imreuna. Admiterea in catehumenat o aprecia si aprecia si aproba episcopul.Catehumenenii erau incredintati unui catehet, de obicei preot, sau chiar unui crestin laic, capabil sa-i invete. Acesta ii invata treptat adevarurile de credinta si de morala, in adunarile tinute in unele locuri, poate in scolile crestine, iar pentru cei mai inaintasi, in biserici. Catehetii puteau fi ajutati de lectori.

Ei se imparteau in doua categorii: incepatorii, numiti de regula catehumeni, auditori sau cei care vin sa se apropie, si cei mai inaintati numiti alesi, luminati, competenti pentru primirea botezului. La inceputul secolului IV-lea, se constata in orient trei categorii de catehumeni. Sinodul de la Neocezareea (314-325) ii numeste auditorii, genunchetori si iluminati.

Catehumenii se deosebeau de credinciosi (fideles), dar nu erau socotiti "pagani". Cei care mureau martiri, primind "botezul sangelui", erau socotiti sfanti, ca si crestinii. Pentru abateri grave, catehumenii erau supusi penitentei, iar in caz de recidiva indepartati din catehumenat. Viata lor era supravegheata de diaconi si de diaconese.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Religie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.