Categoriile profesionale care practica psihoterapia

1x punct

categorie: Psihologie

nota: 9.85

nivel: Facultate

In tarile dezvoltate, medicii au insa cunostinte suficiente pentru a recunoaste o afectiune psihica si pentru a trimite pacientul la un serviciu de specialitate.O alta categorie profesionala care se ocupa de problemele emotionale ale oamenilor o reprezinta clericii, fn unele tari preotii primesc chiar o anumita instructie psihologica pentru a fi mai competenti in rezolvarea problemelor enoriasilor[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Categoriile profesionale care practica psihoterapia

In tarile dezvoltate, medicii au insa cunostinte suficiente pentru a recunoaste o afectiune psihica si pentru a trimite pacientul la un serviciu de specialitate.O alta categorie profesionala care se ocupa de problemele emotionale ale oamenilor o reprezinta clericii, fn unele tari preotii primesc chiar o anumita instructie psihologica pentru a fi mai competenti in rezolvarea problemelor enoriasilor.

Sa vedem care este situatia in Statele Unite, tara cu cea mai dezvoltata traditie in domeniul psi-hoterapiei? (Coleman, Butcher, Car-son, 1984). In S.U.A. cei care fac psihoterapie propriu-zisa, de nivel stiintific si sunt special pregatiti pentru asta, sunt profesionistii din domeniul sanatatii mentale: psihiatrii, psihologi clinicieni si - pentru probleme mai simple -asistentii sociali din cadrul respectivelor servicii.

Psihiatrul care practica psihoterapia este absolAZvent al Facultatii de medicina, doctor in stiinte medicale si are o specializare de cel putin trei ani in psihiatrie si a urmat unul sau mai multe cursuri de psihoterapie fiind supervizat de un psihoterapeut competent. Psihologul clinician care practica psihoterapia este absolvent al unei facultati de psihologie, doctor in psihologie, cu specializare in domeAZniul psihologiei clinice, psihopatologiei, teoriilor personalitatii, consilierii psihologice si psiho-terapiei.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.