Cartile de plata

7x puncte

categorie: Finante-banci

nota: 10.00

nivel: Facultate

Cartea cu microprocesor, aceasta inovatie majora, prezinta avantaje considerabile pentru intrebuintarile existente, ele referindu-se, in principal, la securitatea care o ofera: documentata contrafacerea si falsificarea este aproape imposibila; controlul codului confidential al posesorului in momentul platii este mai fiabil; mijloacele de lupta contra abuzurilor sunt intarite prin dispozitive de co[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cartile de plata

Cartea cu microprocesor, aceasta inovatie majora, prezinta avantaje considerabile pentru intrebuintarile existente, ele referindu-se, in principal, la securitatea care o ofera: documentata contrafacerea si falsificarea este aproape imposibila; controlul codului confidential al posesorului in momentul platii este mai fiabil; mijloacele de lupta contra abuzurilor sunt intarite prin dispozitive de control al frecventei si intensitatii utilizatorilor pentru plata.

Aceasta tehnologie permite extinderea considerabila a intrebuintarii cartii prin deschiderea accesului spre servicii noi. Fiecare dintre partenerii implicati in utilizarea acestui instrument percepe diferit ATRACTIA cartilor cu microprocesor.
Bancile aflate la originea introducerii lor, sunt motivate pentru utilizarea acestora, cel putin din urmatoarele considerente: securitate; diminuarea pe termen lung a costurilor; imposibilitatea de a administra o masa crescanda de cecuri; tranzactiile de unica valoare; noi servicii, la concurenta cu cartile private.

Cartea bancara cu microprocesor asigura aceleasi functii ca si cea cu pista magnetica pe care o substituie, motiv pentru care posesorul (utilizatorul) percepe destul de greu, intr-o prima etapa, importanta schimbarii oferite de aceasta noua tehnologie. Doar noile servicii atasate vechilor utilizari favorizeaza o luare la cunostinta a avantajelor invoirii oferite de banci.

Acest tip de carte ofera o atractie suplimentara pentru comercianti. Securitatea sporita, printr-o mai buna identificare a posesorului si a solvabilitatii sale, exclude obligatia prezentarii unui act de identitate sau a unui contact telefonic cu centrul de autorizare. Paralel acestei cresteri a securitatii platii, comerciantii sunt sensibilizati si de reducere a comisionului impus de banci.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Finante-banci

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.