Cartea nuntii - rezumat pe capitole

3x puncte

categorie: Romana

nota: 10.00

nivel: Liceu

Jim se gandea cum va fi cand va ajunge acasa. Cand trenul a ajuns la Breaza, tanara vru sa inchida geamul, deoarece se facuse frig. Jim se repezi s-o ajute, si cand s-a intins sa inchida geamul o saruta pe fata. In scurt timp trenul ajunse in Gara de Nord unde Jim cobora.

Casa cu molii
Ion Marinescu(Jim) ajunse acasa pe strada Udricani. In casa totul era vechi si plin de pra[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cartea nuntii - rezumat pe capitole

Jim se gandea cum va fi cand va ajunge acasa. Cand trenul a ajuns la Breaza, tanara vru sa inchida geamul, deoarece se facuse frig. Jim se repezi s-o ajute, si cand s-a intins sa inchida geamul o saruta pe fata. In scurt timp trenul ajunse in Gara de Nord unde Jim cobora.

Casa cu molii
Ion Marinescu(Jim) ajunse acasa pe strada Udricani. In casa totul era vechi si plin de praf. Toate femeile care locuiau in acea casa: Baba Chiva, tanti Magdalina(mama lui), tanti Ghenca, tanti Fira, tanti Mali, tanti Agespina si tanti Caterina(sotia domnului Popescu) strangeau toate vechiturile si le pastrau in lazi vechi, ceea ce nu-i placea deloc lui Jim.Jim nu se prea intelegea cu nici una dintre femei, nici macar cu mama lui cu care mereu se contrazicea si se certa.

Lola, Dora si Medy
A doua zi, Jim s-a trezit mai devreme, s-a spalat in camera lui, a mancat si apoi a plecat cu masina lui mica, un Peugeot, in oras. Ajuns in dreptul unei cabine telefonice, acesta o suna pe o foarte buna prietena, Dora, care il invita la Lola la ora patru unde va veni si Medy(alta prietena a lui). Acesta s-a distrat impreuna cu cele trei fete, fiind foarte bucuros sa le vada, dar s-a intrebat daca nu cumva fetele il iubesc.

"Oracolul lui Bobby"
Bobby nu si-a invatat acasa la istorie, si deoarece inainte avea muzica, spera ca in acea ora sa isi invete pentru ca presimtea ca Silivestru Capitanovici(ruda cu Jim, si locuiau in aceeasi casa) avea de gand sa le de-a lucrare. Dar profesorul de muzica(Ostrogotul), l-a ascultat printre altii, si n-a apucat sa-si invete.Cum se astepta, au dat lucrare la istorie. Bobby, nu stia nimic, asa ca a inceput sa copieze din carte, dar dupa putin timp ii cazu cartea pe jos si Silivestru veni langa el si ii lua cartea si un caiet din banca dupa ce ii semna lucrarea lui Bobby.Acel caiet era un oracol al unei colege de-a lui, pe care acum Silivestru il citea cu interes.Dupa terminarea orei, singurul lucru la care se gandea Bobby acum era cum sa-si repare greseala.

Planeta de tanar
Bobby s-a gandit sa-si trimita sora la Silivestru si sa-i ceara scuze in numele lui.Intre timp, Jim avea impresia ca s-a indragostit de Dora. Vera, sora lui Bobby s-a dus la Silivestru si cel care a condus-o pana la el a fost Jim, care a realizat ca fata pe care a sarutat-o in tren era chiar Vera. Dupa ce Silivestru i-a dat oracolul, Jim a condus-o acasa pe Vera cu masina lui si se imprietenira.

O partida de natatie
Dora i-a trimis lui Jim o scrisoare prin care il invita la Constanta impreuna cu Lola si Medy. Cand Jim credea ca Dora ii va spune ca il iubeste, aceasta ii spune ca este logodita, iar Jim ramane fara cuvinte si acum avea impresia ca o iubeste pe Lola.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.