Cartea de plata

5x puncte

categorie: Economie

nota: 9.96

nivel: Liceu

Pana de curand , cartile de plata contineau o banda magnetica cuprinzand toate informatiile esentiale legate de detinatorul de carte de plata . In ultima perioada a aparut o noua generatie de carti de plata care contin incorporate un microprocesor si o componenta de memorie ( chip ) . Aceste asa-numite chip-carduri sau smart cards sunt mult mai sofisticate decat cele traditionale , cu banda magne[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cartea de plata

Pana de curand , cartile de plata contineau o banda magnetica cuprinzand toate informatiile esentiale legate de detinatorul de carte de plata . In ultima perioada a aparut o noua generatie de carti de plata care contin incorporate un microprocesor si o componenta de memorie ( chip ) . Aceste asa-numite chip-carduri sau smart cards sunt mult mai sofisticate decat cele traditionale , cu banda magnetica , deoarece prezinta un grad de securitate mult mai inalt . Datorita costurilor relativ mari implicate , introducerea acestei noi tehnologii a fost totusi relativ lenta .

Tehnologia mereu in ascensiune a cartilor de plata a dat nastere si altor tipuri de astfel de instrumente de plata , insa datorita costurilor mari , se utilizeaza experimentul pe scara foarte rastransa . Astfel :CRYPT CARD - se bazeaza pe un sistem electronic computerizat care asigura prelucrarea foarte rapida a datelor . Acest tip de carte are incorporat un procesor si un ceas , asigurandu-se astfel independenta completa de un calculator . Se asigura o viteza de prelucrare a datelor deosebit de ridicata ( 16 Mb./sec. ) , mai mare decat cea a sistemelor obisniute .

LASER CARD - sub forma nonmagnetica , cu o mare densitate a inregistrarilor . Cu cea mai inalta capacitate de memorie optica , este realizata dintr-un material special , de dimensiuni reduse care permite o concentrare foarte mare de informatii . DIGITAL CREDIT este un nou sistem electronic care permite codificari care sunt deja programate la nivelul benzii magnetice , ceea ce a adus la reducerea pierderilor , ca urmare a fraudelor , cu 20000000 dolari SUA pe an . CARTILE BANCARE CU FOTOGRAFIA POSESORULUI , presupun o tehnologie de imprimare cu ajutorul laserului . Aceasta tehnologie a fost utilizata la personalizarea cartilor , prin tiparirea pe fata acestora a fotografiei , semnaturii , amprentei si codului detinatorului .
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.