Cartea Nuntii

2x puncte

categorie: Romana

nota: 9.05

nivel: Gimnaziu

Toate femeile care locuiau in acea casa: Baba Chiva, tanti Magdalina(mama lui), tanti Ghenca, tanti Fira, tanti Mali, tanti Agespina si tanti Caterina(soția domnului Popescu) strângeau toate vechiturile si le păstrau în lăzi vechi, ceea ce nu-i placea deloc lui Jim.

Jim nu se prea ințelegea cu nici una dintre femei, nici măcar cu mama lui cu care mereu se contrazicea și se certa. [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cartea Nuntii

Toate femeile care locuiau in acea casa: Baba Chiva, tanti Magdalina(mama lui), tanti Ghenca, tanti Fira, tanti Mali, tanti Agespina si tanti Caterina(soția domnului Popescu) strângeau toate vechiturile si le păstrau în lăzi vechi, ceea ce nu-i placea deloc lui Jim.

Jim nu se prea ințelegea cu nici una dintre femei, nici măcar cu mama lui cu care mereu se contrazicea și se certa.

A doua zi, Jim s-a trezit mai devreme, s-a spălat în camera lui, a mâncat si apoi a plecat cu mașina lui mică, un Peugeot, în oraș. Ajuns în dreptul unei cabine telefonice, acesta o sună pe o foarte bună prietenă, Dora, care îl invită la Lola la ora patru unde va veni si Medy(altă prietenă a lui). Acesta s-a distrat împreună cu cele trei fete, fiind foarte bucuros să le vadă, dar s-a întrebat dacă nu cumva fetele îl iubesc.

Bobby nu și-a învățat acasă la istorie, și deoarece înainte avea muzică, spera ca în acea oră să își învețe pentru că presimțea că Silivestru Capitanovici(rudă cu Jim, și locuiau în aceeași casă) avea de gând să le de-a lucrare. Dar profesorul de muzică(Ostrogotul), l-a ascultat printre alții, și n-a apucat să-și învețe.

Cum se aștepta, au dat lucrare la istorie. Bobby, nu știa nimic, așa că a început să copieze din carte, dar după puțin timp îi căzu cartea pe jos și Silivestru veni lângă el și îi luă cartea și un caiet din bancă după ce îi semnă lucrarea lui Bobby.Acel caiet era un oracol al unei colege de-a lui, pe care acum Silivestru îl citea cu interes.

După terminarea orei, singurul lucru la care se gândea Bobby acum era cum să-și repare greșeala.
Bobby s-a gândit să-și trimită sora la Silivestru și să-i ceară scuze în numele lui.

Între timp, Jim avea impresia că s-a îndrăgostit de Dora. Vera, sora lui Bobby s-a dus la Silivestru și cel care a condus-o până la el a fost Jim, care a realizat că fata pe care a sărutat-o în tren era chiar Vera. După ce Silivestru i-a dat oracolul, Jim a condus-o acasă pe Vera cu mașina lui și se împrieteniră.
Dora i-a trimis lui Jim o scrisoare prin care îl invita la Constanta împreună cu Lola și Medy. Când Jim credea că Dora îi va spune că îl iubeste, aceasta îi spune că este logodită, iar Jim rămâne fără cuvinte și acum avea impresia că o iubește pe Lola.

Tanti Magdalina le ghicea surorilor ei în cărți și se tot certau pe tema destinului fiecăruia, cât timp Jim se gândea la ce s-a întâmplat la Constanța și la Vera cu care trebuia să se întâlnească mai târziu așa că profită că toate femeile erau strânse într-o cameră și începu să umble prin camerele fiecareia, dar trecu și pe lîngă camera lui Silivestru unde el scria scrisori de dragoste unei colege.

Vera se îndrăgosti atât de tare de Jim, încăt nu mai ieșea din casă și nici părinții ei nu știau ce se întâmplă cu ea. Ea și Jim se întâlneau aproape în fiecare seară, dar Jim nu voia să facă primul pas încă, pentru că nu știa ce simțea Vera pentru el.

În fiecare după-amiază, Jim se ducea la Lola, cu care se înțelegea foarte bine, și într-o zi i-a spus că o iubește, dar ea era mai cu nasul pe sus și nu a primit vestea prea bine.

În următoarea zi în care Lola l-a invitat pe Jim, ea a invitat și pe sublocotenentul Popescu, lucru care l-a supărat pe Jim și a înțeles că nu o iubește cu adevărat pe Lola.

În acea zi trebuia să se întâlnească și cu Vera, dar pentru că era foarte târziu, el nu credea că l-a mai așteptat mai ales că și începuse să ningă și era frig. Dar Vera era acolo și îl aștepta. Acesta a întrebat-o dacă ea îl iubește, iar ea i-a spus că da, iar Jim a cerut-o de soție imediat și ea a acceptat fără ezitare.
Jim și Vera s-au dus mai întâi să-i dea de veste mamei Verei care era foarte încântată și nu s-a împotrivit în nici un fel căsătorii celor doi.

A doua zi, Jim le dădu vestea și femeilor cu care locuia în aceeași casă (mamei și mătușilor), care nu au fost deacord, fiecare având ceva de obiectat, dar Jim nu le luă în seamă.

Jim și Vera se iubeau atât de mult, încât majoritatea timpului îl petreceau împreună povestindu-și nimicuri și făcându-și planuri de viitor.
Într-una din serile următoare, Bobby, Jim și Vera au fost la o gală de box, unde Bobby s-a simțit foarte bine.
Jim și Vera se căsătoresc și pleacă de acasă, pe când Silivestru, de singurătate se sinucide spânzurându-se.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.