Cartea - obiect sfant

1x punct

categorie: Romana

nota: 7.81

nivel: Gimnaziu

Cartea este un mister după care se ascund mii și mii de cunoștințe ce le destăinui pe zi ce trece. Posibilitatea de a face o carte este o știință mare. A, B, C, D... sîn tprimele litere pronunțate de că- tre oamenii micuți-nou apăruți în incinta instituții- lor de învățămînt, adică grădinițe.Acestea sînt lite- rele studiate din prima lor carte oficială „Abece- darul”.Spun oficială,deo[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cartea - obiect sfant

Cartea este un mister după care se ascund mii și mii de cunoștințe ce le destăinui pe zi ce trece. Posibilitatea de a face o carte este o știință mare. A, B, C, D... sîn tprimele litere pronunțate de că- tre oamenii micuți-nou apăruți în incinta instituții- lor de învățămînt, adică grădinițe.Acestea sînt lite- rele studiate din prima lor carte oficială „Abece- darul”.Spun oficială,deoarece pînă la „Abecedar” fiecare copil mai răsfoiește acasă cărți de desene și povești.

Călăuza spre cunoștințe a micuților din clasa în- tîia este cartea.Împreună cu prima învățătoare ei plutesc pe valurile cărților potolindu - și neîncetat setea de a cunoaște.Mai apoi își continuă naviga- rea pe valurile cărților pînă la terminarea gimna- ziilor și liceelor. Odată cu apariția maturității începe zborul prin sălile colegiilor și instituțiilor superioare de învă- țămînt, pe navele numite cărți.

Biblioteci cu fonduri enorme și performante de cărți sînt puse la dispoziția copilului, elevului,abi- turientului,studentului, profesorului,omului de ști- ință și a tuturor oamenilor care necesită noi și noi cunoștințe. Cartea este ca un material instructiv în completa- rea fiecărui înstrument, utilaj, obiect electrocasnic sau de altă destinație.

Deci cartea este un izvor profund de cunoștințe și învățătură pentru oamenii darnici de a cunoaște.

Cartea este ca să vezi:
Un izvor de cunoștințe.
Pe pămînt deci măi băieți,
Și îndeplinește mari dorințe.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.