Carol I

5x puncte

categorie: Istorie

nota: 9.97

nivel: Gimnaziu

A construit in muntii Carpati castelul Peles, care a ramas si acum una dintre cele mai vizitate atractii turistice ale tarii. Dupa razboiul ruso-turc, Romania a castigat Dobrogea, iar Carol a dispus ridicarea primului pod peste Dunare, intre Fetesti si Cernavoda, care sa lege noua provincie de restul tarii.Carol s-a nascut in Germania la Sigmaringen ca Print Karl von Hohenzollern-Sigmaringen. Era [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Carol I

A construit in muntii Carpati castelul Peles, care a ramas si acum una dintre cele mai vizitate atractii turistice ale tarii. Dupa razboiul ruso-turc, Romania a castigat Dobrogea, iar Carol a dispus ridicarea primului pod peste Dunare, intre Fetesti si Cernavoda, care sa lege noua provincie de restul tarii.Carol s-a nascut in Germania la Sigmaringen ca Print Karl von Hohenzollern-Sigmaringen. Era cel de-al doilea fiu al printului Karl Anton si al sotiei sale, principesa Josephine. Dupa finalizarea studiilor elementare s-a inscris la scoala de cadeti din Munster.

In 1857 termina cursurile Scolii de Artilerie din Berlin. Pana in 1866 (cand a acceptat coroana Romaniei) a fost ofiter german. A participat la Al doilea razboi din Schleswig, mai ales la asaltul citedelei Fredericia si al DybbAl, experienta care ii va fi de folos mai tarziu in Razboiul ruso-turc.Carol s-a nascut in Germania la Sigmaringen ca Print Karl von Hohenzollern-Sigmaringen. Era cel de-al doilea fiu al printului Karl Anton si al sotiei sale, principesa Josephine. Dupa finalizarea studiilor elementare s-a inscris la scoala de cadeti din Munster. In 1857 termina cursurile Scolii de Artilerie din Berlin.

Pana in 1866 (cand a acceptat coroana Romaniei) a fost ofiter german. A participat la Al doilea razboi din Schleswig, mai ales la asaltul citedelei Fredericia si al DybbAl, experienta care ii va fi de folos mai tarziu in Razboiul ruso-turc.Desi nu era de statura inalta, Carol a fost descris drept soldatul perfect, sanatos, disciplinat si, de asemenea, un politician excelent, cu vederi liberale. Cunostea bine mai multe limbi europene. Familia sa, dinastia de Hohenzollern-Sigmaringen, era inrudita cu familia lui Napoleon al III-lea si avea relatii excelente cu acesta.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.