Carnetul Ata

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.82

nivel: Facultate

Coperta este valabil 12 luni, si daca sunt necesare alte curse, se pot adauga si alte pagini. Acestea pot fi cerute de catre LCCI.
Inainte sa poata fi legalizat carnetul trebuie depus un formular de garantie la asociatia emitenta. Garantia, sau depunerea de numerar trebuie sa fie echivalenta cu procentul cel mai ridicat de taxa vamala aplicata bunurilor in chestiune in oricare din tarile in[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Carnetul Ata

Coperta este valabil 12 luni, si daca sunt necesare alte curse, se pot adauga si alte pagini. Acestea pot fi cerute de catre LCCI.
Inainte sa poata fi legalizat carnetul trebuie depus un formular de garantie la asociatia emitenta. Garantia, sau depunerea de numerar trebuie sa fie echivalenta cu procentul cel mai ridicat de taxa vamala aplicata bunurilor in chestiune in oricare din tarile inscrise + 10% (vezi anexa).

Garantia trebuie sa fie o cambie bancara(trata) sau in numerar sau sub forma unei garantii date de catre London Chamber's "In house Carnet Indemnity Scheme" sau de o banca si va fi valabila 31 de luni. Se va returna operatorului de indata ce carnetul in discutie a fost corect lichidat si returnat la Camera. Ca alternativa, se poate obtine prin LCCI o garantie de continuare.

Un carnet ATA consta in esenta dintr-o carticica care arata o lista a bunurilor cuprinse si un numar de vouchere si cotoarele corespunzatoare care trebuie sa fie completate atunci cand marfurile in chestiune intra sau parasesc tara. Autoritatile vamale scot si retin voucherul corespunzator. Voucherele de tranzit (albastre) si cotoarele se folosesc si ele cand marfurile merg mai departe sub sigiliu vamal de la punctul de import in alta parte pentru verificare.

Daca soferul nu este proprietarul autovehicului sau directorul firmei pentru care carnetul a fost eliberat atunci acesta trebuie sa tina la el o imputernicire din partea persoanei titulare. Poate fi utilizata atat pentru marfurile insotite cat si pentru cele neinsotite.
Un carnet ATA, daca are pagini suficiente poate fi utilizat pentru mai multe calatorii-cu conditia ca, marfa sa ramana aceeasi. Mod de utilizare: voucherele carnetului se scot de catre ofiterii vamali pentru evidentele lor si apoi acestia andoseaza cotoarele aratand ca marfurile au trecut controlul vamal in bune conditii. Carnetele TREBUIE in mod normal sa insoteasca marfa (in cursa) sau pot fi expediate pe alte cai sigure.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.