Carne de macelarie

1x punct

categorie: Romana

nota: 9.40

nivel: Gimnaziu

Pregatirea corporala incepe de la domiciliu, unde fiecare lucrator trebuie sa faca baie generala folosind si dezodorizante. Parul va fi pieptanat si periat, unghiile taiate scurt. Barbatii se vor barbieri si vor purta parul scurt, femeile se vor farda discret. Se pot folosi parfumurile insa cu mirosuri suave.

In momentul sosirii la unitate, personalul isi va spala din nou mainile, p[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Carne de macelarie

Pregatirea corporala incepe de la domiciliu, unde fiecare lucrator trebuie sa faca baie generala folosind si dezodorizante. Parul va fi pieptanat si periat, unghiile taiate scurt. Barbatii se vor barbieri si vor purta parul scurt, femeile se vor farda discret. Se pot folosi parfumurile insa cu mirosuri suave.

In momentul sosirii la unitate, personalul isi va spala din nou mainile, pentru a indeparta murdaria si microbii colectati din mijloacele de transport folosite. Inainte de sosirea clientilor, lucratorii care au participat la pregatirea salonului conform graficului de lucru, fac dus si repeta operatiile pe care le-au efectuat la domiciliu, recapatand, dupa efortul facut, prospetimea si vioiciunea necesare.

Pregatirea vestimentara incepe de asemenea, de la domiciliu prin imbracarea lenjeriei de corp (maiou si camasa alba de catre barbati, furou si bluza alba de catre femei). Lenjeria trebuie sa fie curata, apretata, dupa caz, si calcata. Costumele pentru barbati, rochiile sau fustele pentru femei trebuie sa fie curate si calcate.

Cravata pentru barbati va avea culoarea asortata cu hainele si cu batista de la buzunarul hainei. Ciorapii curati, schimbati zilnic sunt de culoare inchisa. asortati cu cravata sau, in aceeasi nuanta cu culoarea hainelor, pentru barbati, si de nylon pentru femei.

Ajutoarele chelnerilor care sunt recrutate dintre eleve sau ucenice, poarta ciorapi trei sferturi, de culoare alba. Pantofii trebuie sa fie cat mai comozi, lejeri, curati, lustruiti, de culoare neagra. Pentru femei se recomanda sa aiba frizeta pe cap, bluze de culoare alba sau de culori diferite, fuste de culoare inchisa sau de aceeasi culoare cu a bluzei. Uniformele de lucru trebuie sa fie confectionate corespunzator fiecarui lucrator in parte, sa fie intotdeauna curate, apretate. dupa caz si calcate.

Pentru a se asigura aceste conditii se impune ca fiecare lucrator sa aiba 2-3 randuri de uniforme si acestea sa fie pastrate cu grija si inlocuite pe masura ce se uzeaza sau nu mai corespund din punct de vedere estetic. Fiecare chelner are asupra sa, in permanenta: tirbuson si chei pentru desfacerea capsulelor, ce se tin in buzunarul de jos din partea stanga a vestei, batista in buzunarul stang al captuselii hainei, chibrit in buzunarul de jos din partea stanga a captuselii hainei, creion sau pix in buzunarul de jos din partea stanga a vestei, portofel pentru bani in buzunarul din partea dreapta a captuselii hainei, carnetul pentru notarea comenzilor in buzunarul de sus din partea dreapta a vestei, ceas la mana stanga etc.

Verificarea tinutei si a locului de munca. Inainte de inceperea programului de functionare a unitatii, intregul personal pregatit pentru servirea consumatorilor se aduna in careu sau in linie dreapta, pentru ca seful de unitate sau seful de sala sa verifice tinuta corporala si vestimentara, precum si daca fiecare lucrator are ustensilele de lucru necesare servirii ca: ancar, tirbuson, chei pentru desfacerea capsulelor si a cutiilor de conserve, chibrituri, doua-trei creioane ascutite sau pixuri, bonier pentru bonuri de marcaj, carnet-notes pentru notarea comenzilor, bonier cu note de plata, batista etc.

Se urmareste sa fie respectate regulile privind tinuta corporala si vestimentara, luand masuri de corectare a fiecarei abateri oricat de mica ar fi aceasta, deoarece in fata clientilor fiecare lucrator trebuie sa se prezinte intr-o tinuta impecabila. Dupa aceasta verificare, fiecare chelner impreuna cu ajutorul sau, supravegheati de seful de unitate sau seful de sala, trec la locurile lor de munca (conform graficului de lucru sau la locurile repartizate) si controleaza cu atentie daca echipa de serviciu a efectuat toate operatiile privind pregatirea salonului.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.