Cariotipul normal la om

3x puncte

categorie: Biologie

nota: 9.84

nivel: Liceu

Srudiul gemenilor. Gamenii pot fi monozigoti si dizigoti. In primul caz, un spermatozoid fecumdeaza un ovul. Celula ou se divide si astfel se formeaza doi embrioni cu acelasi sex si aceeasi structura genetica. In al doilea caz, doua ovule sunt fecundate de doi spermatozoizi. Se formeaza doua celule-ou din care se dezvolta doi embrioni cu acelasi sex sau nu, diferiti din punct de vedere genetic. DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cariotipul normal la om

Srudiul gemenilor. Gamenii pot fi monozigoti si dizigoti. In primul caz, un spermatozoid fecumdeaza un ovul. Celula ou se divide si astfel se formeaza doi embrioni cu acelasi sex si aceeasi structura genetica. In al doilea caz, doua ovule sunt fecundate de doi spermatozoizi. Se formeaza doua celule-ou din care se dezvolta doi embrioni cu acelasi sex sau nu, diferiti din punct de vedere genetic.
Pentru studiile de genetica umana sunt de natura ereditara, iar deosebirile sunt de natura ereditara, iar deosebirile sunt cauzate de mediu.

Studiul pedigriului sau al arborelui genialogic. Acesta permite cunoasterea modului de transmitere a caracterelor normale si patologice de-a lungul generatiilor.
In studiul familiilor consangvine(provenite prin casatorii intre indivizi cu grad apropiate de rudenie) se porneste de la ideea ca, genele recesive se homozigoteaza si se manifesta fenotipic in decendenta. Consangvinizarea este fregventa in comunitatiile umane reduse si izolate geografic.

Prin aceste metode s-au stabilit: pozitia genelor in cromozomi, cariotipul umannormal si cel patologic, tipurile de mutatii si efectele lor , precum si frecventa anumitor gene in populatia unama.
Cariotipul uman normal este format din 46 de cromozomi, dintre care 44 sunt autozomi si 2 sunt heterozomi: X si Y.
Pentru identificarea structurii fiecarui cramozom din cariotipul uman s-a folosit netode de bandere a cromozamilor.

Metoda consta in tratarea standardizata a cromozomilor a cromozomilor metafizici cu agenit chimicisau fizici care induc un spectru de benzi clare si intunecate.
Metoda de bandare au o mare importanta practica, deoarece permit identificarea precisa a cromozomilor omologi, a restructurarilor cromozomale, a unaor maladi ereditare.
Metodele de cercetare in genetica umana au dus la descoperirea mecanismului de transfer a caracterelor ereditare. Cariotipul uman a dobandit o mare stabilitate in cursul evolutiei.
« mai multe referate din Biologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.