Care este rata dobanzii acordata la creditul solicitat

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.94

nivel: Facultate

Orice banca, in cazul finantarii din surse proprii ale bancii, va fixa valoarea ratei dobanzii astfel incat sa fie peste valoarea ratei dobanzii la depozitele atrase si tinand cont de istoricul firmei, de potentialul investitiei propuse, de garantiile oferite.
In cazul creditelor din surse ale institutiilor financiare internationale, banca comerciala va urca rata dobanzii cu cateva procent[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Care este rata dobanzii acordata la creditul solicitat

Orice banca, in cazul finantarii din surse proprii ale bancii, va fixa valoarea ratei dobanzii astfel incat sa fie peste valoarea ratei dobanzii la depozitele atrase si tinand cont de istoricul firmei, de potentialul investitiei propuse, de garantiile oferite.
In cazul creditelor din surse ale institutiilor financiare internationale, banca comerciala va urca rata dobanzii cu cateva procente peste valoarea oferita de catre aceste organizatii.

De cele mai multe ori aceste finantari sunt in valuta iar rata dobanzii este stabilita functie de moneda in care se acorda creditul (USD, EUR etc.) Riscul bancar este o componenta importanta a managementului si a strategiei BCA©Moldova AgroindbankA>>S.A. In conformitate cu strategia adoptata, obiectivul financiar major al bancii este obtinerea de profituri la nivel scontat, actiune a carei realizare presupune existenta anumitor conditii de incertitudine, respectiv asumarea unui risc.

In aceste conditii, banca urmareste maximizarea profitului sau odata cu mentinerea riscului la un nivel acceptabil. Administrarea riscurilor in BCA©Moldova AgroindbankA>>S.A se efectuiaza printr-un complex de decizii, realizat in structura organizatorica a bancii de catre factorii de decizie in cadrul bazei normative, regulamentelor, procedurilor elaborate privind efectuarea diverselor operatiuni. In banca a fost creat si activeaza Departamentul Administrare Riscuri, care are in teritoriul tarii administratori de riscuri regionali, antrenati in supravegherea afacerilor de creditare de plafon reglamentat.

Banca monitorizeaza permanent riscul si toate pozitiile din bilant, in special riscul de credite, riscul de piata, (inclusiv riscul ratei dobanzii, riscul scadentei, riscul valutar), riscul de lichiditate, riscul operational si informational, riscul politic, etc.
Riscul de credit Banca promoveaza politica si dispune de proceduri, standarde de generare, autorizare, monitorizare a afacerilor, clasificare a acestora si a imprumutatilor bazate pe principiile elaborate de Comitetul Bazei, tinind cont de realitatile pietei de moment, evolutiile careia cer interveniri si modificari neaminate.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.