Cardiomiopatii primitive

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.80

nivel: Facultate

ECG evidentiaza in mod caracteristic elemente de hipertrofie ventriculara stanga, modificari ale segmentului ST-T, bloc de ramura stanga si unda Q de pseudonecroza. Tulburarile de ritm sunt foarte .variate, de la tahicardie paroxistica supraventriculara (sau ventriculara) la flutter, fibrilatie sau extrasistole. Echocardiografia este esentiala pentru diagnostic. Echo in modul M permite evaluarea s[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Cardiomiopatii primitive

ECG evidentiaza in mod caracteristic elemente de hipertrofie ventriculara stanga, modificari ale segmentului ST-T, bloc de ramura stanga si unda Q de pseudonecroza. Tulburarile de ritm sunt foarte .variate, de la tahicardie paroxistica supraventriculara (sau ventriculara) la flutter, fibrilatie sau extrasistole. Echocardiografia este esentiala pentru diagnostic. Echo in modul M permite evaluarea separata a dimensiunilor cavitatilor ventriculare, hipokinezia parietala, determinarea fractiei de ejectie si de scurtare.

Grosimea peretelui ventricular este de obicei normala, dar cavitatile cordului stang sunt foarte dilatate.Cateterismul cardiac si angiocardiografia permit evaluarea cresterii constante a presiunii telediastolice la nivelul ventriculului stang, cresterea presiunii in teritoriul arterei pulmonare, in timp ce angioAZcardiografia evidentiaza hipokinezia parietala si eventual defecte de umplere datorita trombilor intracavitari (reperabili perfect si cu echocardiografia bidimensionala).

Biopsia endomiocardica are valoare diagnostica prin excluderea altor cauze de dilatatie cardiaca in special fibroelastoza endocardica si miocarditele virale.Tratamentul CMD se suprapune cu tratamentul insuficientei cardiac>> cronice. Se recomanda tratament indelungat (ani) digitalo-diuretic cu doze de Digoxin, care la inceput se suprapun cu dozele recomandate de atac, apoi se mentin la 0,02 mg/kg, 5 zile/saptamana, sub rezerva controlului nivelului eficace seric. Tratamentul diuretic va asocia o doza de intretinere de furosemid (0,5 mg/kg/oral) si Aldactona (3 mg/kg).

Aceste doze pot fi ajustate in functie de evolutia cazului, controlul periodic echocardiografic fiind obligatoriu. Recent se recomanda in cardiomiopatia dilatativa (ca si in toate formele de insuficienta cardiaca congestiva) Captopril in doza medie 0,5-6 mg/kg administrat oral la 6-12 ore; se sconteaza pe actiunea de scadere a postsarcinii. Daca se asociaza tulburari de ritm se vor asocia antiaritmice, evitand pe cele cu actiune inotrop negativa.

Multi bolnavi sunt foarte rezistenti la tratament, nu inregistreaza ameliorari sau prezinta frecvente recidive, astfel ca CMD constituie una din indicatiile transplantului de cord la copil. Insuficienta cardiaca si tromboemboliile cerebrale, prin trombi situati intracardiac, marcheaza evolutia acestei afectiuni foarte severe.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.