Caracterizarile personajelor din opera Cervus Divinus

3x puncte

categorie: Romana

nota: 8.50

nivel: Gimnaziu

Ghiță - Este personajul secundar al operei.Este un om indrăzneț și vorbareț se discurca cu ușurinta in situații diferite.În tinerețe acesta a făcut armata,ocupînd numeroase posturi slujind pe marea Neagră,reîntors de la armată Odochia îl caracterizeaza ca fiind in sat baiatul ?el mai frumos și mindru.Se află în bune relații cu toate celelalte personaje.Ocupația sa principală erau pietrele deoarec[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Caracterizarile personajelor din opera Cervus Divinus

Ghiță - Este personajul secundar al operei.Este un om indrăzneț și vorbareț se discurca cu ușurinta in situații diferite.În tinerețe acesta a făcut armata,ocupînd numeroase posturi slujind pe marea Neagră,reîntors de la armată Odochia îl caracterizeaza ca fiind in sat baiatul ?el mai frumos și mindru.Se află în bune relații cu toate celelalte personaje.Ocupația sa principală erau pietrele deoarece era pietrar.

Odochia
Odochia ocupă rolul unui personaj secundar,fiind menbrul al comisiei.Ocupatia ei era munca pe deal,era prășitoare,ostenia din ziuă pînă în noapte.Aceasta avea o fică dar s-a lepădat de dînsa pentru că acesta i-a dăruit un nepot bolnav.

Acesta era foarte emotională, mereu cind prășea pe deal se bocea,intr-un fel se alina cu chipul și cu sufletul,însă era uneori senină cu glas ca un clopot.

În tinerețe era o fată sprintenă,isteață si cu sufletul veșnic senin.Ceea ce era caracteristic acestui personaj era faptul că se înțelegea din priviri cu toti.

Turcul - Ocupă rolul principal în operă,fiind mereu în acțiune.Este original din Gavanoasa, fiind directorulu unei școli de elevi cu dezabilități.E talentat in cele 5 clase de școală fiind eminent, apoi își face studiile la Curgan care se află la grădinița.

Turcanul este primitor și in discuții se află în contradicții cu comisia;de catre sateni este carecterizat un bun conducător , om cu suflet mare.Se consideră un on mîndru și perseverant.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.