Caracterizarea lui Ion

3x puncte

categorie: Romana

nota: 8.70

nivel: Liceu

Pamantul inseamna pentru Ion demnitate, obiect al muncii asupra careia isi exercita energia, vigoarea, harnicia si priceperea. Dupa ce o lasa insarcinata pe Ana, atitudinea lui Ion este rece, cinica, nu discuta cu ea. Cand discuta cu Vasile Baciu, Ion este A semet si cu nasul in vant A>>, sfidator ,constient ca detine controlul absolut asupra situatiei si ca-l poate sili sa-i dea pamantul la car[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Caracterizarea lui Ion

Pamantul inseamna pentru Ion demnitate, obiect al muncii asupra careia isi exercita energia, vigoarea, harnicia si priceperea. Dupa ce o lasa insarcinata pe Ana, atitudinea lui Ion este rece, cinica, nu discuta cu ea. Cand discuta cu Vasile Baciu, Ion este A semet si cu nasul in vant A>>, sfidator ,constient ca detine controlul absolut asupra situatiei si ca-l poate sili sa-i dea pamantul la care atata ravnise.

Cand s-a insurat cu Ana, Ion a primit pamanturile ei, Ana devenind o povara. Ion, dupa ce si-a insusit pamantul intr-un mod necinstit, si-a vazut unul dintre idealuri indeplinit si a incercat sa si-l indeplineasca si pe cel de-al doilea, si anume, iubirea patimasa pentru Florica, care duce la destinul tragic al protagonistului. Din gelozie, sotiul Floricai il ucide pe Ion, ajungand la inchisoare, iar Florica ramane de rusinea satului.

Astfel peronajul este drastic pedepsit de autor, intrucat se face vinovat de dezintegrare morala, raspunzator pentru viata Anei si a copilului, tulburand linistea familiei Herdelea si a unei intregi colectivitati.
Finalul romanului ilustreaza sarbatoarea sfintiri noi biserici, la care participa tot satul, semn ca totul reintra in normal, viata urmandu-si cursul firesc.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.